Gümüşhane’de Minik Öğrencilere Kan Bağışı Anlatıldı

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi ve Nesrin Halit Zarbun Anaokulu işbirliği ile minik öğrencilere kan bağışının önemi anlatılırken, düzenlenen kampanya ile veliler kan bağışında bulundu.

Gümüşhane’de Minik Öğrencilere Kan Bağışı Anlatıldı

Veli ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği programda okul velilerine afişler, sosyal medya kanalları ve SMS ile bilgi verildi.

Kızılay Kan Merkezi Mobil aracının okul bahçesine gelmesinin ardından öğrencilere kan bağışının önemi anlatıldı. Mobil araç 11.00 ile 15.30 saatleri arasında gönüllülerin kan bağışlarını kabul etti. Bağıştan önce form dolduran gönüllüler hemen ardından kan bağışı için kan bağış aracına alındı. Kan grubunu bilmeyen bazı gönüllülerin kan grupları da tespit edilirken, bazı katılımcıların bağışlarının daha sağlıklı olabilmesi için birkaç ay ertelendi.

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi sorumlu hekimi Gülseren Oğuzhan Çıtlak önderliğindeki Kızılay ekibi önce öğrencilere sunum eşliğinde kan bağışının önemini anlatırken, daha sonra bağış aracını gezdirdi.

Okul Müdürü Akif Köse de öğretmenlerin teklifiyle gerçekleştirilen kampanyaya Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi yetkililerinin olumlu cevap verdiğini belirterek, “Bu kampanyanın geleneksel hale getirilmesi adına çalışmalarımız devam edecektir. Kampanyaya ilgi gösteren velilere, öğretmenlere ve ailelerinin okula gelip kan bağışında bulunmasına vesile olan öğrencilerinin duyarlılığını takdir ettiğin söyledi.

Ayrıca; kan bağışının sürekli bir ihtiyaç olduğunu, herkesin duyarlı olması gerektiğini, özellikle küçük yaşta eğitim verilmesinin önemini vurguladı. Kampanyaya katılarak kan veren herkese, kampanyayı yürüten yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA