Gölhisar’da Doğalgaz İçin Süreç Başladı

BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nden Harita Mühendisi Özkan Talay ve Harita Teknisyeni Yücel Bayık, Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural’ı makamında ziyaret ederek, doğalgaz konusundaki süreç hakkında bilgiler verdi.

Gölhisar’da Doğalgaz İçin Süreç Başladı

BOTAŞ Yetkilisi Harita Mühendisi Özkan Talay, ön mühendislik fizibilite çalışmalarıyla doğalgazın ilçeye gelmesi için süreci başlattıklarını belirtti.

Talay, “Saha çalışmaları yılbaşında sona erecek. Saha çalışmalarının ardından mühendislik ihalesi yapılacak. 2016 yılında da bu mühendislik, istimlak gibi çalışmalar bitirilecek. 2016 yılının nisan ayında ilk kazma vurulacak. Yapım işine başlanılmasından sonra 1.5-2 yıl içinde doğalgaz ilçeye gelecek” dedi.

Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural da yaptığı açıklamada; “Nihayet doğalgazın ilçemize gelmesi için süreç başladı.

Gölhisar’da inşallah en geç 3 yıl içinde doğalgaz çalışmaları sona erecek. BOTAŞ yetkilileriyle her zaman koordinasyon içinde olacağız. Onlara her konuda destek olmaya hazırız. Çünkü Gölhisar halkı doğalgazın ilçemize gelmesini sabırsızlıkla beklemektedirler” ifadelerini kulandı.

BOTAŞ yetkilileri daha sonra Gölhisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Fatih Kayacan’dan bölgenin imar durumunu gösteren haritaları alarak saha çalışmalarına devam ettiler.
Kaynak: İHA