Büyükşehir’den 'Her Kesime Konut” Projesi Hayata Geçiyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’daki sanayi sitelerindeki çalışanlarla bir araya gelerek, yapımı düşünülen ‘her kesime konut projesi’ kapsamında işçilerin düşüncelerini aldı.

Büyükşehir’den 'Her Kesime Konut” Projesi Hayata Geçiyor

Başkan Güvenç, “Her Kesime Konut Projesi” kapsamında Evren Sanayi Sitesi’nde, Evren Sanayi ve Organize Sanayi temsilcileri ve işçileriyle bir araya gelerek, her iki sanayide çalışan işçiler için yapılması planlanan konutlar hakkında gelerek görüş alış verişinde bulundu. Konut projesi için bölgede incelemelerde de bulunan Başkan Güvenç, esnafla da bir araya gelerek fikirlerine dinledi. Başkan Güvenç, esnafın taleplerini dinleyip, bölgeye yönelik yeni hatlar açarak ulaşım sorununu çözdükleri ve en yakın zamanda konut taleplerini de yerine getireceklerini ifade etti.

Evren Sanayi Sitesi’nde gerçekleştiren toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan ve daire amirleri katıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Güvenç, konutların standardının ve konumunun Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüleceğini belirterek, “Meclise sunulan 73. Maddeye göre burada değerlendirmek istediğimiz araziler var. Yerlerine bakıp kaç metrekare ve hangi projelerle yapacağız diye arkadaşlarımıza sorarak ve istişare ederek ihtiyaca cevap verecek şekilde planlayacağız. Bunun için uzun zamandır çalışmalarımız sürüyordu. İnşallah 2. Aşamasına geçeceğiz. İlgi gösteren ve destek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim, inşallah güzel şeyler çıkacak” dedi.

Ayrıca Kuzeybatı çevre yolunun önemine değinen Başkan Güvenç, proje aşaması bütün hızıyla devam ettiğini ve son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Güvenç, şöyle devam etti;
“Yılbaşına kadar inşallah ihaleye hazır bir hale gelecektir. Ayrıca kamulaştırma problemlerini çözmek için Haliliye Belediyemizle birlikte İmar çalışmalarımız devam ediyor. Onu da kısa bir sürede tamamlayacağız. Ümidimiz ve İnancımız ki gelecek hafta Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız da ilimize gelecek. Önümüzdeki yıl Sırın, Akçakale ve Çevik kuvvet kavşaklarıyla kuzeybatı çevre yoluna başlayacağız, bunun için çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan, proje nedeniyle Başkan Güvenç’e teşekkür etti. Arslan, “Esnafın temel problemlerinden biri olan konutu ciddi anlamda dile getirmiştik. Başkanımız Güvenç, konut edindirme projelerine valiliği döneminden bu yana ilgilenmekteydi. Organize, Evren Sanayi ve OSB’deki işçilerin konut ihtiyaçlarını gidermek için Büyükşehir Belediyesi konutları yaparak hizmete sunduğu zaman vatandaşlarımızda rahat etmiş olacak” diye konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise yıllardır beklenen proje olduğunu belirterek, projenin hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: İHA