Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Devlet Bahçeli'ye çağrı

MYP Muhafazakar Yükseliş Partisi Onursal Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye, "İnadı bırak dağılan parçaları bir araya topla" çağrısında bulundu.

Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Devlet Bahçeli'ye çağrı
MYP Muhafazakar Yükseliş Partisi Onursal Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye, "İnadı bırak dağılan parçaları bir araya topla" çağrısında bulundu.

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, "Bu parçalar birleşmek zorunda. Aksi takdirde yeni bir yenilgi ile aynı tas aynı hamam devam eder. Türkiye ekonomik ve sosyal problemler açısından zor bir zamandan geçmektedir. Ülke de yatırım adına hiçbir şey yapılmamakta sadece milletten toplanan vergiler ve borçlanma ile bütçeler yapılmaktadır. Bu durumda insanlarımızı her geçen gün daha da yoksullaştırmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Vergiler doğru yerlere harcanmıyor. İsrafta sınır yok" diyen Yılmaz, "Her yeni vergi halkın daha da fakirleşmesi ve köle gibi çalışarak hantal kamuyu yapısını idame etmesi anlamına geliyor. Toplanan vergiler üretim alanlarına yönelmiyor. Böylece sürekli artan vergilerle fakirleşmeye mecbur bir halk oluşturuyor öte yandan borca bağımlı bir dış politika icat ediyorsunuz. Bu özgür olmayan ekonomilerin kaderidir" şeklinde konuştu. Yılmaz şunları kaydetti:

Muhalefet yok. Sadece konuşmakla bu işler olmaz

"Sayın Bahçeli bir merkezi kilitleyerek oranın yeni insanlara açılması ve iktidar hedefli büyümesini engellemektedir. Bu durum Türk milleti adına talihsizliktir. Bütün sağ seçmeni tarumar eden bir anlayışla siyaset üreten bir MHP üst yönetimi var. AK Partiyi eleştirmek yerine dağılan milli iradeyi toparlamak Devlet Bahçeli'nin birincil görevi olmalıdır. Ancak Bu sayede bir sinerji oluşabilir. Aksi durumda bir milletvekili bir oydur ve bu parçalı yapı özellikle MHP için bir çok vekilin kaybı anlamına gelmektedir.
Bir olalım iri olalım sözü masal olmaktan çıkmalı.

Zaman zaman birlik çağrısı yapan Devlet Bahçeli bu çağrıyı kime yapıyor belli değil. Çağrıdan ve tabanı aldatmadan öteye geçmeyen bu politik manevralar kendi tabanını da canından bezdirmiştir. Bu memleket batarsa herkes batar. Herkes bu enkazdan nasibini alır. Şu an gidişat çok açık ve net bir şekilde karamsarlık umutsuzluk ve çaresizlik sergileyen bir hal almıştır. Bunun nedeni de muhalefet yapısının bir türlü halkın teveccühüne mazhar olmayı beceremeyen sözde kalan ama asla yapılmayan değişim manevralarıdır dedi.

Israrla bir birleşme diyorum

Kin ve nefretle millete hizmet ve siyaset yapılmaz. Siyasette halka hizmet ana gayedir. Bu gaye için iktidar potansiyeli bir oy oranına ulaşmak için dürüst ve katkı verecek herkesle çalışırsınız ama herkesi sevmek zorunda değilsiniz. Nihayetinde siyaset amme hizmetidir. Bu nedenle siyaset özgürce fikirlerin söylenebildiği bir alan olmalıdır. Fikir zenginliğinden ancak bilge olmayan liderler korkar."