Seydişehir’de Kültür ve Sanat Derneği Kuruluyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, Kültür ve Sanat Derneği kurulması çalışmalarına başlandı.

Seydişehir’de Kültür ve Sanat Derneği Kuruluyor

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları bölümü mezunu Ali Serkan Aslan öncülüğünde kurulacak Seydişehir Kültür ve Sanat Derneği çalışmaları ile ilgili bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Çatal, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Durmuş Uğurlu, Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünvar, Musiki Derneği Başkanı Aysel Can, Ziraat Odası Başkanı Nihat Karagöz, Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, MÜSİAD Temsilcisi Yasin Camcı ve vatandaşlar ile davetliler katıldı.

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları bölümü mezunu Ali Serkan Aslan Derneğin amaçlarını şöyle açıkladı:
“Seydişehir ilçesinde ikamet eden tüm halkı, ekonomik ve sosyal yönden ayırt etmeden bünyesine alarak Seydişehir'in kültürel anlamda gelişmesine katkı sağlamak. Gençlerin uyuşturucu alkol, gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaşması, sosyal etkileşimlere girerek öz güvenlerini artırmak, demokratik katılımlarını sağlamak, sanatsal ve kişisel yönlerini güçlendirmek, empati ve insani duygularını güçlendirmek ve toplum için faydalı bireyler olmasına katkı sağlamak. İlçede bulunan üniversite öğrencilerinin başarılı oldukları alanlarda ilçe gençlerine matematik, fizik, kimya, geometri gibi sayısal dersler vererek üniversite ve okul derslerinde başarılarına katkı sağlamak. Gençlerin sosyal ve iletişime geçebilecekleri faydalı mekanların az ve yetersiz olmasından dolayı bu açığı kapatmak için sanati hümanist yanını göstererek gençlerin yeteneklerini geliştirmek.”
Kaymakam Tuncay Sonel de bu girişime destek verdiklerini belirterek, devletin yanlarında olacağını, Halk Eğitim Merkezinin, kurulacak Gençlik Merkezinin, Belediye Başkanı ile görüşülerek Şaban Cengiz Kültür Sitesinin hizmetlerinde olacağını kaydetti.

Kaymakam Sonel, zararlı alışkanlıklar ile ilgili konferanslar düzenlemesi için Selçuk Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin' in bizzat katılarak sunumlar yapacağını, en ücra mahallelerde bulunan yetenekli çocukların alınarak yetiştirileceğini söyledi.

Kaymakam Sonel, kurulacak derneğin Sanat-Tiyatro-Resim ve ders verme alanlarında faaliyet göstermesinin daha faydalı olacağını belirterek, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verme çalışmalarının devam ettiğini, geçen yıl 283 olan sayının bu yıl 500 civarında olacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra yapılan görüşmelerde 2015 yılı için derneğin üç proje ile çalışmasına devam etmesine karar verildi.

Davetliler dernek ile ilgili görüşlerini dile getirdikten sonra toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA