Sakarya'daki Cinayet Davası

Sakarya'nın Karasu ilçesinde eşinden ayrı yaşayan Aysel Filizfidanoğlu'nun otomobilinde tabancayla öldürülmesine ilişkin 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Oğuz Ç. ve tutuksuz yargılanan Süleyman F, İbrahim A, Yunus Ş. ile müştekiler Hatice, Hayriye, Nagihan Üstüntaş ve taraf avukatları katıldı.

Maktulün kardeşi Hatice Üstüntaş, kardeşinin planlı şekilde öldürüldüğünü iddia ederek, "Kardeşim ölmeden önce beni arayarak çocukları almaya gittiğini söyledi.

Oğuz Ç. ile konuşmaya gitmesi söz konusu değildir" dedi.

Oğuz Ç. de aracın maktule ait olduğunu bilmediğini öne sürerek, "Aracın yanına gittim, 'Yenge hayırdır' dedim. 'Sen şimdi görürsün, Süleyman'a gidip seni söyleyeceğim' dedi ve bana ağır hakaretlerde bulundu. Sonrasını hatırlamıyorum. Ben böyle olmasını istemedim. Olaydan dolayı pişmanım" diye konuştu.

Sanık Yunus Ş. de silah ateşlendiği sırada binanın ara koridorunda bulunduğunu, bu yüzden ses duymadığı iddia ederek, kulaklarında herhangi bir problem olmadığını kaydetti.

Müşteki Nagihan Üstüntaş da olaydan bir hafta önce maktulün takip edildiğini ve öldürüleceği yönünde tehditler aldığını ileri sürdü.
Mahkeme heyeti, Oğuz Ç'nin tutukluluğunun devamına, Yunus Ş'nin suça iştirak ettiği yönünde kuvvetli delil bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına, Süleyman F. hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Aysel Filizfidanoğlu, 17 Mart'ta otomobilinde başına 8 el ateş edilerek öldürülmüş halde bulunmuştu.
Kaynak: AA