Ordu'da Yamaç Paraşütünü Geliştirme Çalışmaları

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'da her geçen gün gelişmekte olan yamaç paraşütünün geliştirilmesi için öncü olmak istediklerini söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, 2011 yılında Çamaş Kaymakamlığı ve DOKA işbirliğiyle bölgede yamaç paraşütü sporunun yaygınlaştırılması amacıyla 'Özgürlük Rüzgarda Saklı' projesi kapsamında başlatılan yamaç paraşütü ile ilgili bilgi aldı.
Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Çamaş Kaymakamı Hasan Gökpınar, Çamaş Belediye Başkanı Alaattin Giden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ile ilçenin Söken Mahallesi'nde bulunan eğitim tepesinde incelemelerde bulunan Balkanlıoğlu, "Yamaç paraşütü son zamanlarda büyük ilgi çekiyor. Taliplisi ve meraklısı oldukça fazla. Adrenalin yaşamak isteyen insanlar var. Gökyüzünde kuş misali uçuyor. Her yerden insanlar buraya gelip yamaç paraşütü yapabilir" dedi.

"Valilik olarak, Kaymakam arkadaşlarımızla beraber yamaç paraşütünün öncüsü olmak istiyoruz" diyen Vali Balkanlıoğlu, "İnsana huzur veren ve kartpostallarda görünen fotoğraf karelerini aratmayacak bir görüntüye sahip olan söken ormanları ile ilgili Çamaş Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü çalışma yapacak. Son derece güzel doğal orman alanı olan söken ormanlarını halkımızla buluşturacağız" diye konuştu.

Söken ormanlarının sadece doğal güzelliği olan bir yer olarak kalması gerektiğini kaydeden Balkanlıoğlu, "İnsanlar Çamaş'a gezmeye, eğlenmeye, dinlenmeye geldiğinde, bir gezi düzenlendiğinde burada piknik, kamp yapabilmeli, izci kampı olmalı ve öğrencilerimiz de gelerek bu güzellikleri yaşamalı ve birçok faaliyetler gerçekleştirilmeli.İnsanların huzur bulacağı ve iyi vakit geçirebileceği muhteşem görüntülerle dolu bu yaşam alanını mutlaka turizme açmalıyız" ifadelerini kullandı.
Daha sonra, yamaç paraşütü tutkunu olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, yamaç paraşütü ile iki kez uçuş yaptı.
Kaynak: AA