MYP 2015 seçim startını 7 bölgeden veriyor!

Muhafazakar Yükseliş Partisi teşkilatların seçime hazır olup olmadığını nasıl bir seçim stratejisi ve süreci geliştirecekleri konusunda istişare amacı ile 7 bölgede genişletilmiş bölgesel istişare toplantılarına başlıyor.

MYP 2015 seçim startını 7 bölgeden veriyor!
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) teşkilatların seçime hazır olup olmadığını nasıl bir seçim stratejisi ve süreci geliştirecekleri konusunda istişare amacı ile 7 bölgede genişletilmiş bölgesel istişare toplantılarına başlıyor. İlk toplantı İstanbulda.

Kamuoyu ve teşkilatların nabzını tutmak isteyen parti yönetimi yeterli heyecanı bulması durumunda nasıl bir seçim stratejisi geliştireceklerini ortay koyacaklar.

Siyaset yapmayı düşünmediğini önceki süreçte dile getiren partinin onursal Lideri ve''Bir İbrahim Kavgası Türk İslam Davası' adlı 'Anadolu da Türklerin 5000 yıllık kadim tarihini anlatan' doktrin eserin de yazarı olan Ahmet Reyiz Yılmaz parti meclisinin bu çalışması ile ilgili şunları kaydetti:

Arkadaşlarımız hevesli ve istekli fakat siyaset bir taban hareketidir. Aynı heyecanın geçen yıl kısa sürede kurulmuş ve 2015 seçimlerine katılma hakkı elde etmiş olan Muhafazakar Yükseliş parti teşkilatları ve tabanında da görmek gerek. Bu nedenle mutlaka bu genişletilmiş bölge toplantıları hem partinin eksiklerini görmesi hem de gerçekten milletimizde yeni bir yapıya ihtiyaç ve bir istek oluşmuş mu görmek gerek. MYP sonuç olarak 80 il 550 ilçe teşkilatına sahip bir parti. Eğer iyi bir heyecan bulursa seçimde sürprizde yapabilir. Kadroları bunun için yeterli donanıma sahip bir partidir.'

'Şahsi arzum birleşmelerden yanadır. Bir oy bir vekilliktir biz bunu son iki seçimde gördük' diyen Yılmaz, 'Parçalı yapılar bu seçimde birleşmek zorundadır. Aksi takdirde neticede fazla bir değişiklik olmayacaktır. Daha da kötüsü AKP ve BDP ittifakı yoldadır. Bu nedenle mantık ve sistem değişmelidir. Muhalefet partileri çekim merkezi olmalıdırlar. Bir oy bir vekildir' şeklinde konuştu.

Yılmaz, 'Bahçeli'nin tavrı önemli. Onun tutumu her şeyi değiştirebilir. Türkiye'nin bedbaht kaderinin devamı da buna son vermekte iktidarın değil sadece Bahçelinin elindedir' dedi.
Yılmaz şöyle devam etti:

'Bahçeli inadı bırakıp MHP ile paralel düşünen yapıları toplamalıdır. Biz son genel seçimlerde bir oyun bir vekil olduğunu test ettik. Bu dönemde ise bir oyun kıymeti çok daha artacaktır. Bu nedenle yıllardır fantezi peşinde koşan sayın Bahçeli tabanın sesine kulak vermelidir. Bir iyilik yapmalı ve duvarlar örmek sureti ile kapadığı kapıları yeni yapılara dolayısı ile milletine açmalıdır. Siyaset küslük kaldırmaz.'