Mudanya Zeytin Kooperatifine Yeni Depolama Tesisi

Marmarabirlik tarafından Mudanya Zeytin Kooperatifi için geliştirilen modern depolama tesisi projesinin sözleşmesi imzalandı.

Marmarabirlik, Ar-Ge çalışmaları kapsamında İznik, Gemlik ve Orhangazi kooperatiflerine kazandırdığı zeytin depolama tesislerinden sonra Mudanya Zeytin Kooperatifine de modern ve tamamen sağlıklı koşullarda hizmet verecek depolama tesisinin ihalesi yaptı.
Katılımcı firma sayısı 12 olan ihaleyi, BURDE İnşaat firması 8 milyon 200 bin lira bedelle aldı. Yörükali köyünde yapılacak modern zeytin depolama tesisi 700 bin ton kapasiteli olup 1,5 yılda tamamlanması bekleniyor.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle kendi yönetimleri dönemindeki son 4 yılda, kooperatiflerin mevcut yapılarının iyileştirilmesi için çalışmalarda bulunduklarını ve yatırımlara ağırlık verdiklerini bildirdi.
Kooperatiflerinin de modern bir depolama tesisine ihtiyacı olduğunu belirten Asa, "CTP tanklarından oluşan ve tamamen sağlıklı şartlarda hizmet verecek olan tesisimizi yapmak 40 yıl aradan sonra bizim dönemimize nasip oldu. Bu tesisle birlikte Mudanya'daki kooperatifimiz ve tabii ki üretici ortaklarımız daha iyi şartlarda ürünlerini değerlendireceklerdir" diye konuştu.

Kaynak: AA