Mersin'deki Davullu Zurnalı Cenaze Töreni

İçel'de üniversite öğrencisi Mehmet Deniz Sınar'a otomobille çarparak ölümüne yol açtığı iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki sürücünün yargılanmasına başlandı.

İçel 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, kazadan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mehmet Deniz Sınar'ın yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu. Sanık D.A. ise İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

D.A. savunmasında, kaza günü kına evinde bulunduğunu ve halasını eve bırakmak için babasından izinsiz arabasını aldığını söyleyerek, "Dönüş yolunda ortalama 40 ile 50 kilometre hızla gidiyordum. Bana yeşil ışık yanmıştı. Yeşilde geçtikten sonra bir anda yayayla karşılaştım. Çarpar çarpmaz fren yaptım, aslında aracın hızı fazla değildi, maktulü de aracın altında sürüklemedim" dedi.

Kazadan sonra şok geçirdiğini ifade eden D.A, "Aracın otomatik vites olması nedeniyle frenden ayağımı kaldırınca araç hareket etmeye başladı.

Sonra kendimi toparladım ve arabayı park ettim. Babamın araçla ayrıldığımdan haberi yoktu. Benim ehliyetim yok. Olay nedeniyle üzgünüm, ailesinden özür diliyorum. Olay nedeniyle maddi ve manevi elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Anne Muazzez Sınar da duruşmadaki konuşmasında, sanığın, olay sırasında kendilerini telefonla arayıp, oyaladığını iddia ederek, şunları söyledi:
"Sanık bana oğlumun yaralandığını söyledi, kazadan sonra da 18 gün ortalıkta görünmedi. Oğlum, alemin tek erkek evladıydı. Daha önce de babasını kaybettim. Oğlum hastanede yaşam mücadelesi vermesine rağmen sanık ve yakınları bize destek olmadı. Kendisi 40 ile 50 kilometrede gittiğini söylüyor, benim çocuğumun vücudunda çok sayıda kırık vardı. Kazanın o hızda olması mümkün değil."
Tanık olarak dinlenen Oğuz Kalender, kaza sırasında Mehmet Deniz Sınar'ın yanında olduğunu belirterek, "Bize yaya yolunda yeşil yandı. Yolun ortasına geldiğimizde aracı fark ettim, çok hızlı bir şekilde üzerimize geliyordu. Ben ani bir refleksle kendimi ileriye doğru attım ama araç Deniz'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle Deniz yaklaşık 50 metre sürüklendi. Ben arkadaşımın yanına gittiğimde sanık olay yerinden ayrılmaya çalışıyordu ancak oradakiler engel oldu" dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık D.A'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
-Yaya geçidine karanfil bıraktılar
Öte yandan, Deniz Sınar'ın ailesi ve yakınları duruşmanın ardından kazanın meydana geldiği merkez Yenişehir ilçesine bağlı İsmet İnönü Bulvarı'na giderek, yaya geçidine karanfil bıraktı.
Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda 1 Ağustos'ta arkadaşlarıyla yürüyen İçel Üniversitesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrenci Mehmet Deniz Sınar'a, yolun karşısına geçtiği sırada 16 yaşındaki D.A'nın kullandığı KKTC plakalı otomobil çarpmış, hastanede geçen 18 günün ardından Sınar hayatını kaybetmişti. Ailesi de mürüvvetini göremedikleri için oğullarına davullu zurnalı cenaze töreni düzenlemişti. Gencin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan D.A, İzmir'de polise teslim olmuştu.

Kaynak: AA