Giresun Emniyet Müdürlüğü Sporda Şiddeti Önlemek İçin Proje Hazırladı

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Giresun'da sporda şiddetin önüne geçmek için "Bilinçli Taraftar, Güvenli Sahalar" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Spor Güvenliği Büro Amirliği'nce taraftara yönelik Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destekleme Programı (ÇOGEP) kapsamında "Bilinçli Taraftar, Güvenli Sahalar" projesi hazırlandığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Proje Genel Kurulu tarafından onaylanan projenin Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Giresunspor ile Giresun Yeşil Giresun Belediyespor kulüplerince ortak yürütüldüğünü kaydeden Öztürk,"Bu projeyle sporda şiddete neden olan faktörleri ortadan kaldırmak ve seyirden men cezası alan kişilerle görüşülerek sporun amacının dostluk ve kardeşlik olduğu, sporun ayrıştırıcı değil de birleştirici yönünün öne çıkarılması gerekliliğini hedeflemekteyiz" dedi.

Emniyet Müdürü Öztürk, Giresunspor ve Yeşil Giresun Belediyespor'un iç saha karşılaşmalarında taraftarlara şiddetin önüne geçmek için bilgilendirme broşürleri dağıtılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Yine proje kapsamında yüzme bilmeyen on kişilik hedef grubunun yüzme kursuna başlamaları sağlandı. Kendilerine birer adet gözlük, havlu, bone, terlik hediye edildi. Kırk kişilik taraftar grubu ile Trabzon ilinin tarihi ve turistik yerlerini görmek amaçlı iki günlük gezi düzenlendi.

Daha huzurlu, daha güvenli ve daha iyi yaşanılır bir Giresun için çalışmaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA