Başsavcı Özel Açıklaması

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin Artuklu Üniversitesi'ne yapılan operasyonla ilgili tahkikatın devam ettiği için açıklama yapmanın doğru olmayacağını söyledi.

Başsavcı Özel Açıklaması

Mardin'de açılan Yapı-İnşaat Fuarı’nın açılışına katılan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili gazetecilerin soruları üzerine açıklamalarda bulundu. Süreçle ilgili adli tahkikatın devam ettiği için açıklama yapmanın doğru olmayacağını ifade eden Başsavcı Özel, “Daha önce de belirttiğim gibi gerekli çalışmalar devam ediyor. Bu süreç devam ederken açıklama yapmamız doğru olmaz" dedi.

Gazetecilerin operasyonun Kürdoloji Bölümü ile bir ilgisinin olup olmadığı sorusuna ise Özel, “Sizin de ısrarlı sorularınızdan anlaşılacağı üzere sürecin üniversitedeki herhangi bir akademik bölüm ya da alanı hedef aldığı yönündeki algı tamamen asılsızdır, bu doğru değildir. Benim burada hiçbir isim ya da kişi üzerinde açıklama yapmam doğru olmaz. Adli sürecin tamamlanmasıyla birlikte gerekirse basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya gelir açıklamada bulunuruz. Ancak şimdilik böyle bir açıklama yapmamız doğru olmaz" cevabını verdi.
Kaynak: İHA