13 Yaşındaki Kız Evlenmek İçin 'Taciz' Suçu Uydurdu

Samsun'da 13 yaşındaki kız, sevdiği 22 yaşındaki gencin kendisini taciz ettiğini iddia edip ailesini evlenmek için ikna etmeye kalkışınca olay mahkemede son buldu.


Edinilen bilgiye göre, Samsun'un Canik ilçesi Yavuzselim Mahallesi'nde ikamet eden 13 yaşındaki C.B. adlı kız ile 22 yaşındaki M.Ö. adlı genç birbirlerini sevip evlenmeye karar verdiler. Ancak aileler evlenmelerini kabul etmediler. Bunun üzerine plan yapan C.B., ailesine M.Ö.'nün kendisine bir aracın içinde tecavüze kalkıştığını söyledi.

Kızın ailesi polise haber verdi. Gözaltına alınan M.Ö., suçlamaları kabul etmedi ancak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. M.Ö. hakkında "küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismar" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında M.Ö., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. C.B. ise, "M.Ö.'yü çok seviyordum. Evlenecektik ancak ailelerimiz karşı çıktı. Ben de aileme bana tecavüze kalkıştı dersem evleniriz diye düşündüm. Kesinlikle birbirimizi öpmedik bile. Buluştuğumuzda evlilik planları yapıyorduk. Mahallemizde, çevremizde resmi nikah olmaksızın karı koca hayatı yaşayan ve düğün yapanlar vardı" dedi.

Kızın ailesi ise duruşmada, "M.Ö. tutuklanınca kızım sürekli ağlıyordu. Morali çok bozuktu. Bizim M.Ö.'den bir şikayetimiz yok" dedi.

Mahkeme heyeti, suç vasfında değişme olma ihtimali üzerine 3 aydır tutuklu bulunan M.Ö.'nün tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA