Sezginer'in Bedeni 2 Yıl Sonra Toprağa Verildi

İzmir'de 2012 yılında yaşamını yitiren gazeteci Yaşar Sezginer'in kadavra olarak bağışladığı bedeni, 2 yıl sonra toprağa verildi.

Sezginer için Kozlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Kızı Mehveş, damadı Ahmet Nazif Isı ve torunu Zeynep Begüm Isı'nın taziyeleri kabul ettiği törene, Sezginer'in yakınları ve sevenleri katıldı.

Babasını "Güzel babam" diyerek uğurlayan Mehveş Isı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Babamla gurur duyuyorum. Böyle bir şey yapmak gerçekten cesaret işi. Öğrenciler, hiç kadavra görmeden ameliyat ediyorlar. Babamın ölümünün ardından bunu çok araştırdım ve okuduklarımdan sonra ben de düşünmeye başladım. Erkek kadavra sayısı az ama kadın kadavra sayısı neredeyse hiç yok" diye konuştu.

Sezginer'in kızı olduğu için çok mutlu ve onurlu olduğunu da dile getiren Isı, "Kendisi son derece dürüst, namuslu ve şerefliydi. Bana da bunu öğretti. Bugün defnedebildiğim için çok mutluyum. Sonuçta dini inançlarımız gereği, toprakla birleştireceğim için ve bu görevi yerine getirebileceğim için huzurluyum" dedi.

Yaşar Sezginer'in cenazesi, kılınan namazın ardından Eyüp Sultan'daki aile mezarlığına defnedildi.
- Yaşar Sezginer
Sezginer, 1923 yılında İstanbul'da doğdu. Gazeteciliğe 1957'de Gece Postası Gazetesi'nde spor muhabiri olarak başlayan Sezginer, 1963'ten sonra ekonomi alanında gazeteciliğe devam etti. İzmir Ticaret Gazetesi'nin İstanbul Temsilciliğini 22 yıl sürdüren Sezginer, 2010 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü'ne hak kazandı.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyesi ve sürekli basın kartı sahibi Yaşar Sezginer, vefatından 5 yıl önce vücudunu tıp araştırmalarında kullanılmak üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışlamıştı. 10 Mayıs 2012'de, İzmir'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Sezginer'in bedeni, 2 yıllık eğitim sürecinin ardından toprağa verildi.

Kaynak: AA