Hatay'da Gençler Cumhuriyet İçin Bedal Çevirdi

Cumhuriyet'in 91'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Antakya Bisikletliler Derneği üyeleri tarafından ''Cumhuriyet Turu' adı altında bisiklet turu düzenlendi.

Defne Belediyesi önünde başlayan ve Turunçlu Köprüsü'nde son bulan 7 kilometrelik parkurda yaklaşık 100 bisikletçi cumhuriyet için pedal çevirdi.
Etkinliğe katılan bisikletçiler daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak İstikal Marşı okudu.
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, burada yaptığı konuşmada Cumhuriyeti gençlerle ve özgürlüğü temsil eden bir spor dalıyla kutlamak istedikleri için böyle bir etkin gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yaman, Cumhuriyet'in anlamının alabildiğince özgürlük ve her vatandaşın dileğince kullanabildiği bir yaşam ortamı olduğunu kaydetti.

Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerden dolayı yüreklerinin acı içerisinde olduğunu ifade eden Yaman, ''Ermenek'te yaşanan elim kaza nedeniyle Cumhuriyet Bayramımızı buruk kutladık. Umudumuz bundan sonra bu tür kazaların olmayacağı, olabildiğince özgür, herkesin sağlık ve iş güvencesini kullanabileceği bir yaşam ortamı olacağı ülke temenni ediyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA