Gazeteci Sezginer, Ölümünden 2 Yıl Sonra Defnedildi

2012 yılında hayatını kaybeden ve kadavra olarak kullanılması için bedenini bağışlayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi gazeteci Yaşar Sezginer, ölümünden 2 yıl sonra toprağa verildi.


2 yıl önce İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Yaşar Sezginer, vefatından 5 yıl önce vücudunu tıp araştırmalarında kullanılmak üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışlamıştı. Kadavra üzerindeki incelemelerin sona ermesinin ardından cenaze ailesine teslim edildi.

Ölümünün ardından Tıp’a verdiği destekle gönüllerde yer edinen gazeteci Sezginer’in cenaze namazı öğle namazını müteakip İbni Kenan Camii’nde kılındı. Cenaze namaza Sezginer’in yakınları ve meslektaşları katıldı.

Gazeteci Sezginer’in naaşı kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığında toprağa verildi.

Kadavra bağışının organ bağışı kadar önemli olduğunu belirten Sezginer’in kızı Mehveş Isı, "Babam 4-5 yıl önce bağış yaptığını söylemişti. Ama ben bu bağışı çok ciddiye almamıştım. Şaka yapardı. Şaka yaptığını düşündüm. ‘Hiç gelmene gerek yok. Bana 3 İhlas 1 Fatiha okuyup, gönderirsin.’ derdi. Vefat gerçekleştiğinde ilk başta şaşırdım. Sonra onun kararına saygı duydum. Bunu çocuklara faydalı olsun diye yaptı. Bugüne kadar 400 civarında öğrenci kadavradan faydalandı” dedi.

Kaynak: İHA