Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılarla silahlı çatışmaların sürdüğü bölgedeki vatandaşların evlerini terk etmesinden dolayı çok sayıda yerleşim yerleri boşalırken, evlerini terk edemeyenler ise bodrumlarda geceliyor.

Doğudaki en yoğun silahlı çatışmaların devam ettiği Donetsk Havaalanı yakınında bulunan Peski kasabasında yaşayan halkın büyük bir kısmı evlerini terk etmesinden dolayı kasaba hemen hemen boşalmış durumdayken, çatışma bölgesindeki evlerini terk edemeyen vatandaşlar da olası top saldırılarına karşı can güvenliği endişesinden dolayı bodrumlarda geceliyor. Kasabada kalmayı tercih eden vatandaşlar, bir yandan evlerinin bodrumlarında gecelerken, diğer yandan da ayrılıkçılara karşı savaşan askerleri de ağırlamaya gayret gösteriyor.
Donetsk Havaalanı'na giden yolu kontrolüne almak isteyen ayrılıkçılar, sık sık Peski kasabasına silahlı saldırı düzenlerken, hükümet güçleri de ayrılıkçıların saldırılarını püskürterek, kasabanın kontrolünü elinde tutmaya devam ediyor. Peski kasabası yakınında her iki tarafın da çok sayıda silahlı birlikleri yığılmış bulunuyor.
Donetsk kenti yakınındaki Peski kasabası, Donetsk Havaalanı'na giden yolda yerleşmesinden dolayı bölgede bulunan Rus yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında sık sık silahlı çatışmalar meydana geliyor.
Kaynak: AA