Savcı Sayan: Kılıçdaroğlu ne konuştuğunu hatırlamıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çözüm sürecine ilişkin üçüncü göz uyarısı hükümetin açıklamalarıyla ters düştü. Ortaya çıkan tablo hakkında konuşan Savcı Sayan: "Kılıçdaroğlu o gün ne konuştuğunu kendisi de hatırlamıyor" dedi.

Savcı Sayan: Kılıçdaroğlu ne konuştuğunu hatırlamıyor
Çözüm sürecinde yabacı gözlemci olmayacak açıklamalarına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümeti 3. göz konusunda uyarması kafalarda soru işareti bıraktı. CHP liderinin bu çıkışı bilgi eksikliğine dayandırılırken ortaya çıkan durum hakkında CHP eski PM üyesi Savcı Sayan'dan dikkat çeken eleştiriler geldi.

“NE KONUŞTUĞUNU KENDİ DE BİLMİYOR”

A Haber ekranlarında konuşan Sayan, “Kılıçdaroğlu, iyi bir insan olabilir ama iyi bir siyasetçi değil. Kılıçdaroğlu, bu ülke için bir felaket bir facia. Bunu söylemekten dilimde tüy bitti. Kılıçdaroğlu o gün ne konuştuğunu kendisi de hatırlamıyor. Kürsüye çıkarken eline birileri not tutuşturuyor, notun doğruluğu nedir onu bile bilmiyor. Her anlamda gafları vardır. Bilgi toplamadan konuşmaları vardır. Ben anlam veremiyorum.” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNE TAKOZ OLMAYA ÇALIŞIYOR”

Kılıçdaroğlu'nun hak etmediği bir noktada olduğunu savunan Sayan, “Çözüm sürecine takoz olmaya çalışıyor. Ne dediği belli değil. CHP sürüye döndü. Otuz tane farklı bayrak sallanıyor. CHP 4 yıldır işgal altında. Birilerini söylemleri ile konuşmaya başlarsanız bir yerde patlak verir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun genel merkezde derleyip toplayarak kamuoyu ile paylaşmak istediği bir politika yok. Fason bir parti olduk. Her şeyi başkasına yaptırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: ÜÇÜNCÜ GÖZ SÖZ KONUSU DEĞİL
Öte yandan Filipinler'deki temaslarını tamamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dönüş yolunda konuştu. Üçüncü göz konusuna değinen Başbakan, 'Yabancı göz yani üçüncü göz diye bir şey söz konusu değil. Çözüm süreci, demokratikleşme sürecinin doğal bir sonucudur. Akil İnsanlar var zaten. Dışarıdan bir göz olamaz. Zaten Oslo'da denedik. Oslo, aracılı yürütülen bir süreçti ve sonuçlarını gördük. Yürümedi. Bu mesele Türkiye'nin meselesidir. Türkiye'nin vatandaşları arasında konuşulması gerekir.' dedi.