Neü Seydişehir Kampüsü Koru Ormanı Olacak

İklim açısından yarı kurak özellikte olması nedeniyle üzerinde nadir çalı türleri bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Kampüsü’nün bitkilendirme çalışmaları için Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Orman Bölge Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Neü Seydişehir Kampüsü Koru Ormanı Olacak

Bu bağlamda Nisan ayında derin toprak işlemesi yapılarak başlanan çalışmalar devam ediyor. Bitki dikiminden önceki son arazi hazırlıkları için; Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ertekin, Orman Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Öztürk, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Rıza Güleç, Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık ve Seydişehir İşletme Şefi Halil Kabakçı tarafından kampüs alanı incelenerek yapılacak çalışmalar gözden geçirildi. İlk etapta kampüs alanının 180 bin metrekarelik alanı; kurak bölge bitkilendirme tekniği ile 27 adet ağaç,14 adet ağaççık ve çalı, 7 adet tıbbi ve ıtri bitki türlerinden oluşan toplam 29 bin 440 adet bitki kullanılarak gerçekleştirilecek. Sedir, meşe, karaçam, iğde, servi, mazı, akçaağaç, yayılıcı ardıç, sabin ardıcı, mor salkım, altın çanak, ateş dikeni, kekik, adaçayı, ıhlamur, fesleğen gibi çok çeşitli bitkiler kampüs alanında yer alacak.

"KAMPÜS DOĞA EĞİTİM ÜSSÜ GEN KORUMA ALANI OLACAK"
NEÜ Seydişehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ertekin konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Kasım ayı içerisinde özel bitkilendirme teknikleri kullanılarak gerçekleştirilecek çalışmalarda kampüs alanının, dikilecek bitki türleri ile bir doğa eğitim üssü; bölgede bulunan endemik bitki türlerinin de muhafaza edildiği bir gen bankası ve öğrenciler ile halkın dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarının karşılandığı eko-turizm özellikli koru ormanı şeklinde planlanacağını ve buna göre tesis edileceğini ifade etti.

Ertekin, böylelikle Seydişehir Kampüsü çevre düzenlemesinin taşıdığı fonksiyonlar nedeniyle üniversite kampüsü peyzaj düzenlemeleri içinde örnek teşkil edecek özellikte olacağını da sözlerine ekledi.

NEÜ Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker de yaptığı açıklamada; ilk etapta gerçekleştirilecek olan bu özel bitkilendirme çalışmalarına daha sonra spor ve yaşam alanları, kır kahvesi, kafeterya ve cami gibi mekanların da ekleneceğini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA