Madencinin İsmi Yeni Doğan Oğluna Verildi

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Ahmet Şen'in ismi, kazadan 5 ay sonra dünyaya gelen oğluna verildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasına 14 "kurban veren" İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Köseler Köyü'nde ailesiyle yaşayan şehit madenci Ahmet Şen'in eşinin evinde hüzün ve mutluluk bir arada yaşanıyor.
Eşiyle 5 yıl önce "dünya evi"ne giren Selda Şen'in evinin duvarlarını kocasıyla en mutlu günlerinde çektirdikleri resimler süslerken evin içi ise minik Ahmet'in sesleriyle neşe buluyor.
Anne Selda Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3,5 yaşındaki kızı Rukiye'nin ardından oğluna hamile kaldığını, 12 Mayıs'ta eşinin işten yorgun geldikten sonra aynanın karşısına geçtiğini, sanki bir gün sonra yaşanacakları hissetmiş gibi çocuğuna kendi ismi olan "Ahmet" adını koyacağını söylediğini anlattı.
"Eşim, oğluma başka isim düşünüyordu. Olaydan bir gün önce 'Oğluma kendi adımı koyacağım' dedi.

Ancak ismi kendisinin koyması kısmet olmadı" diyen Şen, 1 ay önce 3 kilo 200 gram doğan ve şu anda 4 kilo 500 grama ulaşan oğluna eşinin ismini verdiklerini ifade etti.

-"Oğlumu madene göndermeyeceğim"
Kızı Rukiye'nin kardeşini biraz kıskandığını ama çok sevdiğini, onu salladığını dile getiren Şen, "Oğlum, eşimin yerini tuttu. Bir yandan çok mutluyum diğer yanım çok üzüntülü. Babası yaşıyor olsaydı kendi adını koyacaktı. Oğlumu kesinlikle madene göndermeyeceğim. Babası okumasını isterdi. Oğlumu da kızımı da okutacağım" diye konuştu.

Minik Ahmet'in anneannesi Cemile Çakır da gözyaşlarına engel olamayarak mutlulukla hüznü yaşadıklarını söyledi.

-Bir Ahmet gitti, bir Ahmet geldi
Şehit madencinin eşi Selda Şen'i ziyaret ederek minik Ahmet'i kucağına alıp seven, beşiğinde sallayan İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz ise Soma'daki maden faciasının tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü, Köseler Köyü'nü ziyarete geldiğinde 4 aylık hamile olan Selda'yı ve oğlunu ziyaret etmek istediğini anlattı.
Annenin, oğlunun ve kızının sağlıklı olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Türkyılmaz, şöyle konuştu:
"Bir Ahmet vefat etti ama bir Ahmet dünyaya geldi. İnanıyorum ki Ahmet bu evin sevinci, mutluluğu, temeli, direği olacak. Annesine, ablasına güç verecek ve güzellikler getirecek. Huzurlu ve sağlıklı bir bebek. Aşılarını aile hekimimiz aracılığıyla takip edeceğiz. Devletimiz olayın ardından büyük destekler verdi. Sağlık Bakanımızın bize ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi ve bizler de bunu yapmaya çalışıyoruz. Zaman zaman bizler yine buralarda olacağız. Başbakanımızın, bakanımızın varlığını hissettireceğiz. Ne zaman bizlere ihtiyaç olursa onların yanında olacağız. Babasının adıyla yaşayacak, inşallah büyüyecek. Allah ona sağlıklı ömürler versin."
Kaynak: AA