Kent Konseyinden Yukarı Pazar'ın Canlanmasına Yönelik Çalışmalar

Burdur Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu, Burdur Belediyesi Meclis Salonu’nda toplanarak çalışmalarına başladı.

Kent Konseyinden Yukarı Pazar'ın Canlanmasına Yönelik Çalışmalar

Toplantının gündem maddesinde ise Yukarı Pazar’ın canlandırılmasına yönelik görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantı ile ilgili konuşan Burdur Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Ali Bilgen, "Kent Konseyi Kültür ve Sanat çalışma grubu Kent Konseyi Başkanlığının önerdiği taslak planı değerlendirmeye alarak benimsemiş ve ‘yukarı pazarın canlandırılmasına yönelik çalışmaları başlatmıştır. Grup üyelerinin görüşleri doğrultusunda ve sit alanı kapsamında olan Yukarı Pazar'ın Eski Demirciler Caddesi, Uzun Çarşı Caddesi, Eski Belediye Caddesi, Alacacılar Sokağı ile bunların arasında kalan bağlantı sokaklarının canlandırılmasına yönelik araştırma yapılması uygun görülmüştür" dedi.

Kültür ve Sanat Çalışma Grubu'nda araştırma yapacak gönüllülerin tespitinden sonra adı geçen dükkan ve işyerlerinin mülkiyeti ve konumunun belirlenerek, hangi sokaklarda veya hangi iş yerlerinde ne gibi etkinlikler sergilenebileceği saptanmaya çalışılacağını belirten Bilgen, başta Burdur Belediyesi olmak üzere Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Halk Eğitim Müdürlüğü, dernek ve vakıflarla yöre esnafının görüşlerinin de alınacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA