Kaymakam Sonel Selçuk Üniversitesi’nde

Konya’nın Seydişehir İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Öğrenci Kulübü’nün davetlisi olarak kariyer söyleşisine katıldı.

Kaymakam Sonel Selçuk Üniversitesi’nde

Öğrencilerin yoğun ilgisi altında geçen söyleşi de Tuncay Sonel mülki idare amirliğinin bir sevda ve ideal işi olduğunu, halkın gönlüne girmenin ve onların duasını almanın ise en büyük ödül olduğunu söyledi.

Kaymakam Sonel, “Mülki idare amirlerimiz vatanımızın her köşesinde hizmet etmenin gayreti ve onuru içindedirler. 20 yıllık mülki idare amirliğinin en büyük ödülü görev yaptığınız yerlerde yıllar geçse de orada kazandığınız dostluklar, gönüllere girdiğiniz yetim, öksüz, şehit aileleri, gaziler, engelli ve yaşlı insanların duasıdır. Görev yaptığımız her yerde kimsesizlerin kimi olmaya gayret ediyoruz. Devletimizin şefkatini, sıcaklığını yöre insanına göstermeye çalışıyoruz. Eğitim birinci önceliğimiz. Elbette devletimizin ve HAYDES adını verdiğimiz hayırseverlerimizin katkısı ile milli takım ruhuyla, sayın valilerimizin önderliğinde biz fikriyle yöreye ve yöre insanımıza hizmet etmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Şunu kesinlikle ifade etmek istiyorum; yol yaparız, muhteşem okullar ve değişik hizmetler de yaparız ama en uzak ücradaki yetimi, öksüzü, garibi unutursak onların gönlünde bir yer yapamazsak öbür yaptıklarımızın hiçbir anlamı kalmaz. Bunun hepsini bir arada gerçekleştirebiliyorsanız işte o zaman hem dua alırsınız, hem de görev yaptığınız yerlerin fahri hemşehrisi kabul edilirsiniz. İsminiz bazen bir caddeye bazen de bir bebeğe verilir, yıllar geçse de gönüllerde kalırsınız” dedi.

Daha sonra öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde samimi bir ortamda devam eden konferans, öğrencilerin Kaymakam Sonel’e çiçek takdimi ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt’ ün Kaymakam Tuncay Sonel’e plaket takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA