Karakolda soda şişeli işkence iddiası!

Sultanbeyli'de karakola götürülen iş adamı, kamerasız odada kendisine soda şişesiyle işkence yapıldığını iddia etti.

Karakolda soda şişeli işkence iddiası!
İstanbul'da karakola götürülen iş adamı, soda şişesiyle kendisine işkence yapıldığı ve darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatılırken, bilirkişi heyeti 26 kameranın kaydettiği görüntüleri izledi. Raporda, işkencenin yapıldığı iddia edilen odada ise kameranın bulunmadığı, iş adamının karakola sağlıklı girdiği; ancak odadan çıkarken topalladığı ve destek alarak yürüdüğü belirtildi.

Sultanbeyli’de, otomotiv ve inşaat işleriyle uğraşan Ş.Ş.’nin, polis merkezinde darp edilip soda şişesinin kullanıldığı işkenceye maruz kaldığını iddia etmesi üzerine başlatılan soruşturmada bilirkişi, polis merkezinde kaydedilen görüntüleri inceleyerek bir rapor hazırladı.

5 polis ile ilgili soruşturmayı yürüten savcılığa ulaşan raporda "müştekinin karakola girerken sağlıklı ve iyi görüldüğü, fakat karakolun 2. katındaki odadan çıkarıldığında ise bitkin, halsiz olduğu, topalladığı ve destek alarak ayakta kalabildiği, görüntü kayıtları içerisinde odada yaşananlara, (müştekinin darp edildiğine) dair herhangi bir görüntünün mevcut olmadığı sonucuna varılmıştır" denildi.

26 KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturmada müşteki Ş.Ş ve olaya şahit olan tanıkların ifadeleri alındı. Savcılık, olaya ilişkin görüntü kayıtlarını da emniyetten talep etti. Olaya ilişkin polis merkezinden temin edilen 26 adet farklı noktadan elde edilen kamera görüntüleri bilirkişi tarafından incelendi. CD incelemesi sonucu savcılığa teslim edilen bilirkişi raporunda, 10 Kasım ve 11 Kasım tarihli saat 14.30’dan gece 03.00 saatleri arasında kaydedilen görüntü kayıtları üzerinde yapıldığı belirtildi. Yapılan incelemede, müşteki Ş.Ş’nin saat 19.31’de tek başına karakola geldiği, saat 21.25 sıralarında yanındakilerle karakolun dışına çıktığı anlatıldı. Karakolun önünde bekleyen kalabalık bir grubun olduğu sivil polislerin kalabalığı dağıttığı anlatılan raporda, 10 dakika sonra müştekiyle beraber birkaç kişinin karakola tekrar alınıp 2. katta bir odaya girdiği ifade edildi.

"KIYAFETLERİ HIRPALANMIŞ"


Saat 23.38’de müştekinin odadan çıkarıldığı ve yanındakilerden destek alıp topallayarak yürüdüğü, kıyafetlerinin de hırpalanmış olduğu belirtilen bilirkişi raporunda, müşteki Ş.Ş’nin yaklaşık 1 saat sonra karakola geri getirilerek yeniden 2. kata çıkarıldığı, Ş.Ş’nin bu esnada 2 kişinin desteği ile yürüdüğü ve çok bitkin olduğunun görüldüğü anlatıldı.

"KARAKOLA GİRERKEN SAĞLIKLI, ÇIKARKEN TOPALLIYOR"


Saat 01.37’de Ş.Ş’nin karakoldan çıkarılarak polis aracına bindirildiği ifade edilen raporda, mevcut görüntüler üzerinde herhangi bir deformasyon, silinme veya veri kaybı olmadığı, müştekinin karakola girerken sağlıklı ve iyi görüldüğü belirtildi. Ş.Ş’nin karakolun 2. katındaki odadan çıkarıldığında ise bitkin, halsiz olduğu, topalladığı ve destek alarak ayakta kalabildiği ifade edilen raporda, görüntü kayıtları içerisinde odaya ve odada yaşananlara, (müştekinin darp edildiğine dair) herhangi bir görüntünün mevcut olmadığı kaydedildi.

İŞKENCE İDDİASI ÜZERİNDE SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Savcılık soruşturması, Sultanbeyli’de Ş.Ş.’nin (26) ilk önce mahkeme celbi almak amacıyla, sonrasında da aralarında husumet bulunan 2 grubu uzlaştırmak gerekçesiyle geçen hafta gittiği Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’nde polis işkencesine maruz kaldığını iddia etmesi üzerine başlatılmıştı.