Filipinler'de Ebu Seyyaf Örgütüne Yönelik Operasyon

Filipinler ordusu, Ebu Seyyaf örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen 14 şüpheliyi yakaladı.

Ordu Sözcüsü Yüzbaşı Rowena Muyuela, geçen hafta 5 askerin öldürüldüğü Sulu bölgesindeki Talipao kentinde örgüte yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Muyuela, yakalananlar arasında 2 kadınının olduğunu kaydetti.

Filipinler'de geçen hafta ordu ile Ebu Seyyaf örgütü arasında yaklaşık 5 saat süren çatışmada, 5 asker hayatını kaybetmiş, örgütün üst düzey liderlerinden biri öldürülmüştü.
El Kaide terör örgütü bağlantılı Ebu Seyyaf, Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kuruldu. Kadaffi Cancalani'nin 2006'da ölümünün ardından örgütün başına Sahiron geçti.
ABD hükümeti, Amerikan Federal Soruşturma Bürosunun "en çok arananlar" listesinde yer alan Sahiron'un başına 1 milyon dolarlık ödül koydu. Sahiron'un Ebu Seyyaf örgütünün güçlü kalesi konumundaki Jolo'da saklandığı sanılıyor.
Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılıyor. Örgütün son bir yılda aralarında iki Alman turistin de bulunduğu 20'den fazla kişiyi kaçırdığı sanılıyor.
Kaynak: AA