Savcı Sayan'dan Anadolu Partisi'ne ilginç benzetme

24 TV'de Seda Selek'in moderatörlüğünü yaptığı, Ahmet Kekeç, Ceren Kenar ve Halime Kökçe'nin daimi konuk olarak yer aldığı Siyaset 24 programında CHP ve yeni kurulan Anadolu Partisi hakkında ilginç tespitler göze çarptı.

Savcı Sayan'dan Anadolu Partisi'ne ilginç benzetme
Özellikle yayına dışarıdan bağlanan CHP eski MYK üyesi, Savcı Sayan'ın Anadolu Partisi hakkında yaptığı yorum dikkat çekti.

EMİNE ÜLKER TARHAN İÇİN "MİLLİ TÜFEK" BENZETMESİ


Emine Ülker Tarhan'la "Anadolu" söyleminin hiç bağdaşmadığını çok ilginç örneklerle anlatan Savcı Sayan,"Kendi ürettiğimiz bir tane tüfeğimiz yoktu, ama Milli Savunma'ydı. Bir tane müfredatımız yoktu, Milli Eğitim'dik. İstihbaratımız dışarıya bağlıydı, ama Milli İstihbarat'tık. Yani "Anadolu"yla Emine Hanım'ın yakınlaşması buna benzer birşey" ifadelerini kullandı.

Sayan, 2015 genel seçimlerinde, Anadolu Partisi'nin CHP'ye oy kaybettireceğini, böylelikle Kılıçdaroğlu'nun düşürüleceğini, Kılıçdaroğlu'nun yerine gelen yeni genel başkanın da Anadolu Partisi'yle CHP'yi birleştireceğini de sözlerine ekledi.

DERSİM CHP'Yİ BÖLER


Dersim tartışmalarıyla ilgili olarak da Sayan, bu tartışmaların CHP'yi böldüğünü, partinin Dersim için İzmirliye ayrı söylem, Diyarbakırlıya ayrı söylem geliştirme refleksine kapılacağını, sonuçta yine başarılı olamayacağını belirtti.