Reyhanlı'daki Suriyeli Sayısı İlçe Nüfusuna Yaklaştı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin ilk duraklarından biri Reyhanlı ilçesinde Suriyelileri kayıt altına alma işlemleri sürüyor. Son nüfus sayımına göre yaklaşık 89 bin kişinin yaşadığı ilçede şu ana kadar kayıt altına alınan ve tanıtım kartı verilen Suriyeli sayısı 51 bini geçti.

İç savaştan kaçarak sınırdaki Reyhanlı ilçesine gelen Suriyelilerin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği finansörlüğünde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan kayıt altına alınma işlemleri sürüyor.
Reyhanlı Belediyesi önünde geçen yıl konuşlandırılan mobil koordinasyon merkezinde başlayan kayıt işlemleri İlçe Emniyet Müdürlüğünde devam ediyor.
İlçede kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde ya da akrabalarının yanında kalan Suriye vatandaşlarına tanıtım kartı veriliyor. Suriyelilerin, tanıtım kartı alabilmek için emniyet önünde uzun kuyruk oluşturduğu görüldü.

Kayıt işlemlerinde Suriyelilerin parmak izi alınıp fotoğrafları çekilerek kimlik bilgileri bilgisayara kaydediliyor.
Yaklaşık bir yıl önce başlayan kayıt işlemlerinde şu ana kadar 51 bin 286 Suriyeliye Türkiye'de bulundukları sürede kullanmaları için tanıtım kartı verildi.

Suriyeliler için tanıtım kartı verilme işlemlerinin devam ettiği, sayının 70 bine ulaşabileceği öğrenildi.
Kaynak: AA