O Zeytinler Sonu Oldu

Manisa'nın Soma ilçesinde, bir kamyonetin çarptığı Yırca mağduru 50 yaşındaki bir şahıs hayatını kaybetti.

O Zeytinler Sonu Oldu

Yırca köyünde yapılacak yeni termik santral nedeniyle 10 dönümlük zeytinliğini kaybeden Cemil Çelikkaya, kesilen zeytin ağaçlarından hasat ettiği zeytinlerini fabrikaya teslim ettikten sonra fabrika önünde yolun karşısına geçmeye çalışırken aracın altında kalarak can verdi.

Edinilen bilgilere göre, kaza Soma-Savaştepe yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Yırca köyünde kesilen 6 bin ağaçtan 180'inin sahibi olan Cemil Çelikkaya kesilen zeytinlerinden hasadını yaparak zeytin yağına dönüştürmek için Savaştepe yolu üzerindeki fabrikaya getirdi. Zeytinlerini teslim eden Çelikkaya, yolun karşısına geçmeye çalışırken Savaştepe istikametinden gelen K.S. idaresindeki 35 AG 2262 plakalı aracın çarpmasıyla yola fırladı. Çelikkaya'nın çevredeki vatandaşlar tarafından çağrılan 112 Sağlık ekipleri tarafından yapılan kalp masajına rağmen hayatını kaybettiği belirlendi. Çelikkaya, Soma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken araç sürücüsü K.S. jandarma tarafından gözaltına alındı.

YIRCA MAĞDURU ZEYTİNLERİNİ HASAT EDERKEN KAMERALARA BÖYLE KONUŞMUŞTU
Soma'nın Yırca köyünde yapılması planlanan yeni santral nedeniyle kesilen 6 bin zeytin ağacından 180'inin sahibi olan Cemil Çelikkaya henüz bir hafta önce kesilen zeytinlerini hasat ederken gazetecilere 17 yıldır çocuk gibi bakarak büyüttüğü yaklaşık 180 zeytin ağacını bir gecede kaybettiğini belirterek "Kesilen ağaçlarımızdaki zeytinleri ziyan olmaması için topluyoruz. Normalde bu hasat 20 gün sonra yapılması gerekiyordu. Sökülen ağaçların üzerinden mahsul toplamak zor, iki büklüm olduk. Kolumuz, bacağımız ağrıdı. Ağaçlar kesilmeden 20 bin lira edecek mahsulümüz şimdi 3 bin lira etmez" demişti.
Kaynak: İHA