Kudüs'teki Sinagog Saldırısı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kudüs'te dört Yahudinin ölümüyle sonuçlanan sinagog saldırısını kınadı ve Filistinli liderleri de olayı en sert şekilde kınamaya çağırdı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Kerry, İngiliz mevkidaşı Philip Hammond ile yapacağı görüşme öncesinde Kudüs'te sabah saatlerinde düzenlenen saldırıya ilişkin İngiliz basınına açıklamalarda bulundu.
Saldırıyı "terör eylemi" olarak niteleyen Kerry, "sinagoga ibadet etmeye giden masum kişilerin öldürülmesini" kınadığını belirtti.

Kerry, "Her seviyedeki Filistinli lideri bu olayı en sert şekilde kınamaya çağırıyorum. Bu şiddetin hiçbir yerde yeri yok. Filistin liderliği bunu kınamalı, her türlü tahriğin engellenmesi için ciddi adımlar atmaya başlamalı ve bölgeyi daha farklı bir yola koymak için gerekli olan liderliği sergilemelidir. Bu tür bir saldırının insan davranışında hiçbir yeri yok" dedi.

Kudüs'te sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda dört İsraillinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin yaralandığı belirtilmişti. İsrail polisi, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen iki kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" açıklamasında bulunmuştu.
Kaynak: AA