Kartepe’de Parklar Bakımdan Geçiriliyor

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçenin farklı kesimlerinde bulunan park ve yeşil alanlarda bakım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Kartepe’de Parklar Bakımdan Geçiriliyor

Yaklaşan kış ayları öncesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Ekipler belirledikleri iş programı çerçevesinde İbrikdere mahallesinde bulunan 57. Alay Parkı’nda bakım çalışması yaptı. Çalışma kapsamında yürüyüş yollarına sarkan ve çirkin görüntü oluşturan bitkiler budandı. Yeşil bitki örtüsünün kış mevsiminden daha az etkilenmesi ve daha estetik bir görünüme sahip olması amacıyla parkta yürütülen bakım ve iyileştirme çalışmasında 6 kişiden oluşan ekip görev aldı. Peyzaj ekipleri tüm bitkileri budadı, kuruyan dalları kesti ve şekil bozukluğu sergileyen çalı grubuna görsel bütünlük sağladı. Park alanında temizlik çalışması da yapan tırpan ekipleri yeşil alanın görsel güzelliği yanında temizliğini de sağladı.

Ekipler park ve yeşil alanlar yanı sıra, bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında kaldırım ve refüjleri de mercek altında tutmaya ve çalışmalarını ilçe genelinde tüm parklarda yaygınlaştırmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA