Giresun’da 215 Yılı Turizm Yılı Olacak

Giresun’da turizm altyapı çalışmalarına ağırlık verilmesi amacıyla İl Genel Meclisi tarafından 2015 yılı “Turizm Yılı” ilan edilmesi kararı alındı.

Giresun’da 215 Yılı Turizm Yılı Olacak

Giresun Genel Meclisinin devam eden Kasım ayı meclis toplantısında turizm faaliyetleri ve planlamaları görüşüldü.

İl Genel Meclisi’nin talebi doğrultusunda Giresun Turizm Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner, meclis üyelerine brifing verdi. Giresun turizminin tanıtım ve pazarlamaya ihtiyacı olduğunu belirten GİRTAB Müdürü Tamer Uzuner “ Giresun’dan 4 ay gibi bir süre içerisinde transit geçen turist sayısı 44 binin üzerindedir. Bu geçiş yapan turistlerden sadece 2 bin civarında bir turist ilimizde kalmıştır. Yine yıl içerisinde ilimize bin 845 yabancı, 50 bin 153 yerli turist gelmiş bunlardan 75 bin 252’si konaklama yapmıştır. Komşu illerimizde bu rakamlar milyonlarla ifade edildiğinde turizmde ne denli geride kaldığımız açıkça görülmektedir.Yeterince doğal yapı ve mevcut alanlarımız ziyadesiyle olmasına rağmen hak ettiğimiz payı alamamış bulunmaktayız. Bunun nedeni ise tanıtım ve pazarlama eksiğimiz olduğunu düşünüyorum. GİRTAB olarak turizm değerlerimizin tanıtım ve pazarlamasını sağlayacağız.Turizm yatırımı yapacak yatırımcılarımızın hedef kitlesine göre yer teminini sağlamaya çalışacağız” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ise “İlimizin havaalanıyla ilgili ulaşım sorununun çözülmesinin ardından daha bir önem kazanacağını öngörüyoruz. Turizm ile ilgili her türlü altyapı eksiğimizin giderilmesi yönünde çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Hatta bu konuda 2015 yılının 'Turizm Yılı' olarak ilan edilmesini öneriyorum. Bunun da bir önerge doğrultusunda meclis kararına bağlamayı teklif ediyorum” diye konuştu

Kaynak: İHA