Etek altına gizlenen PKK'lılara kadınlardan sert tepki

Kaos lobisi, Kobani'yi (Ayn El Arap) bahane etti. Terör örgütü yandaşlarından destek alıp sokakları savaş alanına çevirdi. Ancak provokatörler eteğin altına gizlendi. Başta Diyarbakır olmak üzere bölgedeki kadınlardan tepki geldi: BİZİ AŞAĞILIYORLAR...

Etek altına gizlenen PKK'lılara kadınlardan sert tepki
ürkiye çözüm sürecine kilitlendi. Ancak kan ve terörden beslenen kaos lobisi devreye girdi. 6-7 Ekim olaylarında Kobani'yi bahane edip sokakları savaş alanına çevirdi. Terör örgütü PKK yandaşları taş ve molotofkoyteli atıp kan lobisinin eline fırsatı verdi. Olaylarda 40 kişi hayatını kaybederken meselenin "Kobani" olmadığı gözler önüne serildi. Bu sırada objektife yansıyan son moda fotoğraflar ise provokatörlerin "etek" altına saklandığını gösterdi. İşte başta Diyarbakır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'daki sivil toplum örgütleri ile kadınlar, etekli teröristlere tepki gösterdi. Bölgede yaşayan kadınlar, "Kim ne yapıyorsa erkekçe, mertçe ortaya çıkıp benliğiyle yapsın. Cennetin ayakları altında kabul edildiği kadınların kıyafeti ile bu eylemlerin yapılmasını kınıyoruz. Bizi aşağılıyorlar" diye isyan etti.

EŞKIYALARI KINIYORUZ


Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise erkeklerin kadın elbisesi giymesine toplumun hiç alışık olmadığını ifade ederek, "Bir taraftan kadınların hak ve hukukundan bahsederken diğer yandan kadınları ikinci sınıf insan gibi göstermeye çalışmak bizi üzdü. Bu eylemi kınıyoruz" diye konuştu. Memiş şöyle devam etti: "Kadınlar bu toplumda ailenin reisi de sayılabilecek ölçüde toplumun ileri gelenidir. Kim ne yapıyorsa erkekçe, mertçe ortaya çıkıp benliğiyle yapsın. Çocukları yetiştiren kadınların giysilerini PKK'nın, şehir eşkıyalarının giyinmelerini kabul etmemiz mümkün değil. Tüm siyasi partilerin de bunu kınamasını bekliyoruz."

DİN ALİMLERİ DE SERT ÇIKTI


Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendkası (Din-Bir-Sen) Bölge Başkanı Mehmet Özer de "etekli teröristlere" tepki gösterdi. Kur'an'ı Kerim'de ve hadislerde kadına has giyim tarzının belirtildiğini anlatarak, bu tarzı kadından başkasının giyinmesinin sözkonusu olamayacağını kaydetti.

KAOSUN ŞİFRESİ


Zeytindalı Barış Platformu Sözcüsü Muhammed Akar ise göstericilerin ayaklarına üst üste 2-3 galoş geçirip, ellerine ameliyat eldiveni taktığını söyledi. Sonra da etek giyinip, yüzlerini kapatarak eylem yaptıklarını belirtti. Akar, "Bazı karanlık odaklar etekle bu eylemleri gerçekleştireceklerini taahhüt etmiş ve böyle giyinerek, 'Bakın bu eylemi söz verdiğimiz gibi yaptık' şeklinde şifre de vermiş olabilir. Yani etekli eylem, teröristlerin söz verdikleri şekilde orada olduklarına dair bir kimlik belirtme yöntemi de olabilir" dedi.