Devlet Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında partililere seslendi. Bedelli askerlik hakkında konuşan Bahçeli "Bu hizmetin sulandırılması birlik ve bütünlükte yaralar açar" dedi.

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması
MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında bedelli askerliğe ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli ''Askerliğin bedeli yoktur'' diyerek konu hakkında görüşlerinin hiçbir zaman değişmediğini söyledi.

Bahçeli şu şekilde konuştu;

''DUYARSIZ KALINAMAZ''

''Bedelli konusunda lazım gelen desteği esirgemedik. Ancak değişik nedenlerden dolayı başvurular tahminlerin altında kaldı. İlke olarak askerliğin bir bedeli asla yoktur. Ancak askerlik çağını geçmiş yüz binlerce vatandaşın çağrısına ilgisiz kalmak çok makul da olmayacaktır. Bizim bedelli ile ilgili görüşlerimiz hiç değişmemiştir. ''

''TSK'NIN CAYDIRICILIK VASFI GÖLGELENMEMELİ''

TSK'da önlemlerin alınması gerektiğini belirten Bahçeli; ''TSK'nin ikaz ihtiyaç imkan ve kapasitesi belirleyici olmalı. Vatan savunmasını aksatacak moral çöküntüsüne sebep olacak gelişmelere izin verilmemelidir. TSK'nin caydırıcılık vasfının gölgelenmemesi lazım. Askerlik süresi savunma ihtiyacına göre yeniden belirlenmelidir.'' dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da yüklendi.

Bahçeli, Erdoğan'ın, 'Amerika'yı Müslümanlar keşfetti' ve 'Küba'ya cami yakışır' açıklamalarını hatırlattı.

MHP Genel Başkanı, 'Biz 'Türkiye yanıyor' diyoruz, Erdoğan 'Küba'ya cami' diyor. Biz 'işsizlik, açlık var' diyoruz, Erdoğan 'başörtülü kardeşime saldırdılar' diyor. Biz 'kaçak saray israftır' diyoruz, Erdoğan 'o az, durun cami de yaptıracağız' diyor. Biz 'arpa ne zaman para yapacak' diyoruz, o 'imam hatip okulları bir fikrin isyanıdır' diyor. Biz 'rüşvet var, hukuk adalet yerle bir' diyoruz, Erdoğan 'inanıyorsanız kazanacaksınız' diyor' şeklinde konuştu.

'Güneşi balçıkla sıvamak henüz mümkün olmamıştır' diyen Bahçeli, 'Belki inkarlarla gerçekler saptırılabilir ama tarihte bunun sonsuz ve sınırsız olmadığı sayısız defa görülmüştür' dedi.

Konuşmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Küba'ya cami sözleri üzerinden devam eden Bahçeli, 'Saraya kurulan, hazineye çöreklenen zihniyet' dedikten sonra, 'Marifet fethin kimin tarafından yapıldığını konuşmak değil, fethedilenin kime köle gibi danvrandığıdır' ifadelerini kullandı.

'DERNEĞE BAĞIŞLASIN'


MHP lideri, 'Cami Müslümanların manevi görkemi olarak her yere yakışacaktır' dedikten sonra şunları söyledi:

'Merakımız, Erdoğan'ın hangi açığını ve kabahatini kapatmak için bu işe giriştiğidir. Peygamber efendimiz'yeryüzü bana mescittir' demiştir... Erdoğan hayır yapmak, sevap kazanmak arayışındaysa, bankalardaki milyar dolarlarının bir bölümünü cami yaptırma derneğine bağışlasın. Her zorlandığında böyle konuları itismar etmekten vazgeçsin...'