Başkent’te Tarihi Konakta Yangın

Başkent’te tarihi bir konakta çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kısa sürede alevlere teslim olan konak, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Yangın, gece saat 04.30 sularında Altındağ ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hacettepe Mahallesi, Hamamönü Sokağı’nda bulunan tarihi bir konakta, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede bütün konağı saran alevler, yan tarafta bulunan lokantanın çatısına da sıçradı. Yangını, o sırada devriye gezen polis ekipleri fark etti.

Polis ekiplerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangına müdahale etti. Merdivenle çatıya çıkan itfaiye erleri, alevleri kontrol altına aldıktan sonra konağın kapısını kırarak içeri girdi. Yangın, çevredeki diğer tarihi binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında yaralanan bulunmazken, birbirine komşu 2 konakta maddi hasar meydana geldi.

Polis ekipleri, şüpheli gördükleri bir şahsı gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahsın, konağın sahipleri Kemal A. ve Yıldız A.’nın oğlu Sinan A. olduğu öne sürüldü. Sinan A.’nın gece saat 01.00 sularında anne ve babasıyla tartıştığı iddia edildi. İddiaya göre; tartışmadan sonra anne Yıldız A. ve Baba Kemal A. evden ayrıldı.

İtfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı

Kaynak: İHA