Başkan Genç, Otoshow Fuarı'nı Ziyaret Etti

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, TÜYAP tarafından Kongre ve Fuar Merkezi'nde açılan Samsun Otoshow Fuarı'nı ziyaret etti.

Başkan Genç, Otoshow Fuarı'nı Ziyaret Etti

Fuarı gezen ve otomobilleri inceleyen Başkan Genç, burada TÜYAP Proje Müdürü Emrah Yayla ve TÜYAP Pazarlama Müdürü Nurgül Ata ile görüştü. Fuar hakkında bilgi alan Başkan Genç, Samsun'un geçmişten gelen bir fuar şehri olduğuna işaret ederek, daha önce Samsun Milli Fuarı ile 100 binlerce insanı kendine çeken şehrin, bu özelliğini yeniden kazanması ve sürdürmesi gerektiğini söyledi.

“YENİDEN FUAR ŞEHRİ OLABİLİRİZ”
Şehirlerin ve yaşayanlarının gereksinimlerinin her geçen gün nicelik ve nitelik olarak değiştiğini vurgulayan Başkan Genç, "Samsun Milli Fuarı Türkiye'nin ilk milli fuarıdır. Samsun Milli Fuar sayesinde 1969'dan 1986'lara kadar 100 binlerce insanı kendine çekmiştir. Ancak ne yazık ki şehrimiz değişen dünyaya ayak uyduramadı ve Samsun bir fuar şehri olmaktan çıktı. Şimdi önümüzde yeni bir fırsat var. Bu konuda TÜYAP'a da teşekkür ediyorum. Dünyada değişen fuarcılık anlayışına bağlı olarak Kongre ve Fuar Merkezi ile şehrimize yeniden fuar şehri özelliğini kazandırabiliriz. Samsun bu konuda sürdürülebilir bir şehir olmalıdır" dedi.

Kaynak: İHA