Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü

Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü, çocuklara sağlıklı bir gelecek sunmak için antibiyotik kullanımı konusunda sorumlu davranılması gerektiğini belirtti.

Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, antibiyotiklerin, bazı bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılan, bakterileri öldüren veya üremesini durduran ilaç türleri olduğu bildirildi.

Antibiyotiklerin vücuttaki hastalığın kaynağı olan enfeksiyonu ortadan kaldırmak için kullanılabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Antibiyotikler yalnızca bakteriler için etkilidir, virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi edemez. Soğuk algınlığı ve grip çoğunlukla kendi kendine iyileşebilen hastalıklardır ve antibiyotik alımını gerektirmez. İyi bir bağışıklık sistemi bu tür hastalıkları kolayca yenebilir. Antibiyotiklerin yanlış nedenlerle veya doğru olmayan biçimde kullanılması, bakterilerin sonraki ilaç tedavilerine karşı direnç göstermesine neden olabilir. Bilinçsiz kullanılan antibiyotikler insan sağlığını tehdit etmektedir. Çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek sunmak için antibiyotik kullanımı konusunda sorumlu davranmalıyız."
Kaynak: AA