11 Belediyeden 65 Yetkili İzaydaş’ta

Marmara Belediyeler Birliği üyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik Belediyesi, Tuzla Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Kâğıthane Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Ataşehir Belediyesi, Sultangazi Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi’nden çevre ve temizlik birimlerinden yetkili 65 kişilik heyet İZAYDAŞ tesislerini inceledi.

11 Belediyeden 65 Yetkili İzaydaş’ta

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi’nin de temsilcilerinin yer aldığı program, İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda şirketin faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filmi ile başladı.

11 belediyeden 65 kişilik heyet daha sonra sırasıyla Evsel Atık Depolama Alanları, Çöp Gazından Enerji Üretim tesisi (LFG), Ara Depolama Tesisi, Yakma Tesisi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Biyogaz Tesisi, Çöp Sızıntı Arıtma Tesisini yerinde inceleme fırsatı buldu. İZAYDAŞ Proje Şefi Onur Uludağ, komşu illerin çeşitli belediyelerinden gelen heyetin tüm sorularına detaylı bir biçimde yanıt verdi.

Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi Direktörü Ahmet Cihat Kahraman, teknik gezi sonrası program hakkında değerlendirmede bulundu. Belediyeler Çevre Platformu Teknik Temaslar programına sunduğu katkılarından dolayı İZAYDAŞ yönetici ve çalışanlarına teşekkür eden Kahraman, “Belediyelerimizde atık yönetimi konusunda faaliyet gösteren çevre birimlerinin de mutlaka İZAYDAŞ’ı ziyaret etmeleri gerektiğine inandığımız için böyle bir teknik inceleme programı planlamıştık. Çevre ve enerji alanında bir arada nasıl çalışmalar yapıldığını gösteren örnek kurum İZAYDAŞ’ı gezen arkadaşlarımız da çok memnun kaldılar” diye konuştu.

Teknik gezi programı öğle yemeği ile son buldu.
Kaynak: İHA