'Yolun Karşısına Geçmek İçin Helikopter Kiralayamayız'

Eskişehir'de otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren kadının, eşi olay yerinde basın açıklaması yaptı.

Şirintepe Mahallesi'de yaşayan Ali Zor, İsmet İnönü 2 Caddesi Tepebaşı Kavşağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 Kasım'da söz konusu yerde yolun karşısına geçmek isteyen eşi Zeliha Zor'un otomobil çarpması sonucu öldüğünü anımsatarak, insanların ölmemeleri için yetkililerin daha duyarlı olmaları gerektiğini bildirdi.
Eşinin vefat ettiği gün aynı yerde 3 ayrı yaralamalı trafik kazasının meydana geldiğini savunan Zor, şöyle konuştu:
"Kaza sırasında otomobil çok hızlı. Kazanın ardından eşim 5 metre yerde sürükleniyor. Aynı araç şoförü, aracını 5 metre geriye alıyor. Bunların hepsi kamera kayıtlarında var. Cadde üzerinde yaya geçidi bulunmuyor. İnsanlar, yolun karşısında bulunan hastane, sağlık ocağı, market ve benzeri yerlere gitmek için her gün çile çekiyor. İnsanlar ölüm riski ile karşılaşıyor. Türkiye'de bir hayvanı öldürmenin 6,5 yıl cezası var ancak trafik kazasında öldürmenin bir cezası yok. Tıp ki bizim başımıza gelen olayda olduğu gibi. Otomobilin sürücüsü serbest."
Caddeye yaya geçidinin yanı sıra üst geçit yapılması gerektiğini belirten Zor, insanların yolun karşısına geçmek için helikopter yada uçan aletleri kullanmasının mümkün olmadığını, bu nedenle yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA