Üniversitelilerden Sahil Temizliğine Destek

Mudanya'da deniz sevgisi ve çevre bilincini arttırmak amacıyla başlatılan temizlik kampanyasına Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği öğrencileri, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile birlikte katılarak sahilde çöp topladılar.

Mudanya Belediyesin rutin olarak belirli aralıklarla yapmayı planladığı sahil temizliği etkinliğine BTÜ Kimya Mühendisliği Ana bilim dalı 30 1. sınıf öğrencileri, Doç. Dr. Nalan Akgün ile birlikte sahilde çöp toplayarak etkiliğe katkıda bulundular.
Öğrencileriyle birlikte temizlik yapan Akgün, ''Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında ben ve 30 öğrencim Mudanya'da 8 kilometrelik sahil boyunca geri dönüştürülebilir atıkları ayrı ayrı gruplarla topluyoruz, kağıt, plastik, metal şeklindeki atıkları toplayıp belediyeye teslim edeceğiz'' dedi.

Mudanya Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısı Metin Bağcı ile birlikte belediye personeli de bu temizlik etkinliğine katılarak çöp poşetleriyle Güzelyalı İDO iskelesinden başlayarak kıyı Arnavutköy Balıkçı Barınağı boyunca çöp toplayıp temizlik yaptılar.
Başkan Türkyılmaz burada yaptığı konuşmada, ''Amacımız Mudanya'mızın tüm sahillerinde denize girilebilir tertemiz deniz yaratmak ve bunun elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sonuna kadar ve bu mücadeleyi kazanıp insanlarımızın bilinç seviyesinin yükselmesiyle bu iş daha da kolay olacak.''

Kaynak: AA