Talimat YPG komutanı Halo'dan

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde aracına yerleştirilen uzaktan kumandalı bomba ile öldürülen köy korucusu Osman Talayhan'ın YPG'nin bölge sorumlusu Reşit Halo'nun talimatı ile öldürüldüğü ortaya çıktı.

Talimat YPG komutanı Halo'dan
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayın PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Derbesiye kasabası sorumlusu Reşit Halo'nun talimatıyla YPG mensubu Dılbirin adlı kişi ile Suriye'deki iç savaştan kaçıp Kızıltepe'de yaşayan ve Talayhan'ın eşinin teyzesi olan Mihriban Yusuf (34) tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Aracına bomba


Talayhan'ın geçici köy korucusu olması nedeniyle aracına bomba konulduğu belirtilen iddianamede Yusuf'un Talayhan'la birlikte olay günü Yoncalı Köyü'ne gittiği ardından kendisini Kızıltepe'ye götürmesini istediği ve Suriye'den gelen damadı olarak tanıttığı Dilbirin'i aracına aldırttığı anlatıldı.

Dilbirin'in 'kahve getirdim' diyerek çantasından çıkardığı bombayı sürücü koltuğunun altına koyduğu ardından Mihriban ve Dilbirin'in araçtan indiği, daha sonra da bombanın patlatıldığı kaydedildi.