Soma Görevine 24 Kasım Onuru

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden kazası ardından, ilçede görevlendirilen 'psikolojik destek ve travma ekibi'nin başında bulunan Turgutlu Gazi Ortaokulu Rehber Öğretmeni Zehra Doğruoğlu, başarılı çalışmaları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları için Ankara'ya davet edildi.

Maden kazası sonrası yaşanan travmatik olayların bireyler üzerindeki etkilerini önlemek amacıyla gerçekleştirilen psikososyal müdahale hizmetlerinin planlanıp uygulamasındaki çalışmaları nedeniyle başarı belgesi alan Doğruoğlu, gelen davetin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Maden faciasının ardından MEB tarafından Soma'da görevlendirildiğini anlatan Doğruoğlu şunları söyledi:
"Burada kazazede yakınları ile kazası sonrası yaşanan travmatik olayların bireyler üzerindeki etkilerini önlemek amacıyla yaptığımız çalışmalar neticesinde önemli işlere imza attık. Ardından Bakanlığımızdan bir başarı belgesi verildi.

Şimdi de Ankara'daki 24 Kasım Öğretmenler Günü programı için davet aldım. Bu beni çok mutlu etti. Ankara'da kurumumu yine en iyi şekilde temsil edeceğim."
Kaynak: AA