(özel Haber) İhmalin Faturası Hayat Boyu Diyaliz Oldu

İzmir’de, doğuştan böbrek yetmezliği bulunan 19 yaşındaki Bayram Mızrak, ihmal nedeniyle hayatı boyunca diyalize bağlanmak zorunda kalacak.

(özel Haber) İhmalin Faturası Hayat Boyu Diyaliz Oldu
Böbrek yetmezliği sonucu boyu kısa kalınca hayali olan polislik mesleğini yapamayacak olan Mızrak’ın şimdi tek hayali, özel bir kanalda yayınlanan polis dizisinde rol almak.
İzmir’in Menemen ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Bayram Mızrak, ihmal nedeniyle hayatı boyunca diyalize bağlanmak zorunda kaldı. İdrarı böbreğine gittiği için çocuk yaşlarından itibaren ‘tak’ yapmak zorunda olan ancak bu uygulamayı reddeden Bayram Mızrak, mesanesinde oluşan problem nedeniyle böbrek nakli olma şansını yitirdi. Diyalize girmek istemediğini, böbrek nakli olmak için bir çıkış yolu aradığını belirten Mızrak, yetkililerden yardım beklerken, böbrek rahatsızlığı nedeniyle kısa kalan boyu yüzünden de en büyük hayali olan polislik mesleğini yapamayacağını söyledi.

Böbrek nakline ve polisliğe ulaşamayan Mızrak’ın şimdi tek hayali, özel bir kanalda yayınlanan polis dizisinde 'Arka Sokaklar' küçük de olsa rol almak.

“SADECE POLİS OLMAK İSTİYORUM”
Artık iyileşmek istediğini belirten Mızrak, “İdrarım böbreğime giderek böbreğimi çürütüyormuş. Tak yapacaksın dediler, yapmadım. İyileşemem diye düşündüm. Ben iyileşmek istiyorum. ‘Diyalize bağlı kalacaksın’ dediler. Böbrek nakli olmak istiyorum. Her gün 3,5 saat diyalize gidiyorum. Her şey kaçıyor. Arabada dışarıya, okula bakıyorum. Ben diyalizin kimseyi yaşattığına inanmıyorum. Diyalizin faydası yok. Hayalim polis olmaktı ama tedavi süresinde boyum uzamadı. Diyaliz nedeniyle okulu bıraktım. Şimdi hayalim Arka Sokaklar dizisinde oynamak. Bana ‘öğretmen olursun, doktor olursun’ dediler ama ben sadece polis olmak istiyorum” dedi.

“CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’DAN YARDIM İSTİYORUZ”
Oğlunun böbrek nakli şansını yitirmesiyle çaresiz kalan anne Türkan Mızrak da, böbrek yetmezliği sonucu iki oğlunu kaybettiğini belirterek şöyle konuştu: “Tak yapın dediler ama çocuk istemedi. ‘Böbreğe giden idrarı tak ile çıkaracaksın’ demişlerdi. Şimdi hayatı boyunca diyalize bağlı kalacak. Oğlumun iyileşme şansı varsa Cumhurbaşkanı’ndan, Başbakan’dan yardım istiyoruz. Oğlumun rahatsızlığı ile uğraşırken bir de engelli bakım parası yüzünden ceza aldık. Oğlumun yüzde 92 engelli raporu var. Raporunu kaybetmiştik. Tekrar almaya gittiğimde ağır engelli bölümüne ‘hayır’ yazmışlar. Bu yüzden daha önce verdikleri yaklaşık 8 bin TL geri isteniyor. Ödeyecek paramız yok.”
Kaynak: İHA