Kütahya'ya Yeni Cezaevi Yapılacak

Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Kütahya-Eskişehir karayolu üzerinde bulunan Kütahya E Tipi Cezaevi için yeni bir yer tahsisinin yapıldığını bildirdi.

Aslan, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevinin yerinin Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından teklif edildiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Kütahya-Tavşanlı karayolu üzerindeki Parmakören mevkisinde bir yer. Yeni belirlenen bu yer, konum, ulaşım ve doğalgaz nakli itibariyle çok uygun. Projelendirme çalışmaları devam ediyor. 2015 yılının sonlarına doğru ihalesinin yapılacağını ümit ediyorum. Bizler bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Cezaevinin yer seçimini yaparken biz özellikle şuna dikkat ettik. Tek cezaevi olarak yapılsın istemedik. Eğer ilerleyen zamanlarda yeni bir cezaevi yapılma ihtimali olursa kampüs cezaevi olarak da yapılsın istedik. Yani sağında, solunda, arkasında boş alan olsun. Hakikaten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun bize tahsis ettiği alan oldukça geniş ve 210 dönüm. Eğer istenirse cezaevi büyütülebilir. Kampüs cezaevi bana göre Kütahya için de bir gelir kapısı olur."
Aslan, Kütahya E Tipi Cezaevi'nin Türkiye'nin en büyük kapalı cezaevi iş yurdu olduğunu, bu çalışmanın yeni yapılacak olan cezaevinde de devam etmesini istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA