Kudüs'te Filistinlinin Cesedinin Bulunması

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Batı Kudüs'te şoförlüğünü yaptığı otobüste asılmış halde bulunan Filistinlinin otopsi işleminin, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından oluşturulacak bağımsız bir komisyon tarafından denetlenmesini istedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "BM ve kurumlarından Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni'nin cesedinin adli tıpta yapılacak otopsi işlemi sırasında Filistin devletinden bir temsilci ve ailenin huzurunda denetleme için bağımsız bir komisyon oluşturulmasını, uluslararası adalet mahkemesine sunulması ve suçluların ortaya çıkarılması için işgal polisinin gizlediği kamera kayıtlarının ve delillerin incelenmesinin istediği" belirtildi.
Netanyahu ve hükümetinin, İsrail toplumunda Filistinliler aleyhine ırkçı ve nefret kültürünü yaydığı iddia edilen açıklamada, "olayın sorumlusunun, bu korkunç suçun işlenmesine zemin oluşturan İsrail hükümeti ve bu hükümetin Başbakanı Binyamin Netanyahu" olduğu ileri sürüldü.
Kudüs'te, İsrailli bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Ramuni (32), otobüste asılmış halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı ''intihar'' olarak açıklaması, tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğu görülüyor.
Fetih, Hamas, Filistin Kurtuluş Halk Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Yahudi yerleşimcileri sorumlu tuttukları olaya tepki amacıyla bir günlük genel grev kararı almıştı.
Kaynak: AA