İsrail'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları

İsrail'in 3'ü çocuk, 1'i kadın 4 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail Polisi, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, Kudüs'ün güneyindeki Yahudi mezarlığına bağlanan yola taş attıkları şüphesiyle yaşları 10 ila 12 arasındaki 3 Filistinli çocuğu gözaltına aldığı ifade etti.

Açıklamada, çocukların velilerinin çağrıldığı ve olay hakkında hükümete bağlı Sosyal Refah Dairesi'ne bilgi verildiği belirtildi.
- Filistinli bir kadın gözaltına alındı
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya girişlerin engellenmesini protesto eden Filistinli kadınlardan Hiba et-Tavil'i gözaltına aldı.
Ayrıca İsrail polisi, Kudüs'teki Eş-Şeyh Cerrah mahallesinde aracında seyir halinde giden bir İsraillinin atılan taşın isabet etmesi sonucu elinin hafif yaralandığını açıkladı.

Polisin, taşı atanı bulmak için çalışmalara başladığı ifade edildi.
- Protesto gösterileri
Öte yandan Filistinli bir şöförün otobüste boynundan asılmış halde ölü bulunmasının ardından Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesindeki El-Kudüs Üniversitesi kampüsü ile Doğu Kudüs'teki bazı mahallelerde Filistinliler ile İsrail polisi arasında arbede yaşandı. İsrail polisi, araba lastiği yakıp, taş atan Filistinli gençlere, gözyaşartıcı gaz ve ses bombasıyla müdahale etti.
İsrail Polisi Arap Medyası sözcüsü Luba Simari, otobüs şoförünün ölümü arkasında cinayet şüphesi olmadığı yönünde açıklama yaptı.
Kudüs'te, İsrailli bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni (32), otobüste boynundan asılmış halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı ''intihar'' olarak adlandırması tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğu ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA