Eskişehir’de Yol Eylemi

Eskişehir’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasının ardından bir grup vatandaş, yolda alt geçit ya da üst geçit olmadığı gerekçesi ile durumu protesto etti.

Eskişehir’de Yol Eylemi

13 Kasım Perşembe günü Şirintepe Mahallesi İsmet İnönü-2 Caddesi’nde meydana gelen kazada seyir halinde olan M.A.K idaresindeki 26 RH 997 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Zeliha Zor’a (60) çarpmış ve Zor, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Zeliha Zor’un eşi Ali Zor ve mahalle sakinleri, kaza yerine gelerek yolda alt geçit ya da üst geçit olmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Kazada eşinin karşıdan karşıya geçmek isterken otomobilin yaklaşık 130 kilometre hızla seyrederek trafik ışıkları önünde çarptığını ve sürücünün Zeliha Zor’u 5 metre sürükledikten sonra aracını 5 metre geri aldığını iddia eden Ali Zor, alanda yayaya geçit olmadığını ifade ederek tepki gösterdi. Karşıdan karşıya geçmek için büyük zorluk yaşadıklarını dile getiren Zor, “Karşıda hastaneye geçmek için emniyet mensupları bize helikopter getirsinler de karşıya geçelim. Ben istiyorum ki başka vatandaşın canı yanmasın. Buraya ya alt geçit ya da üst geçit yapmaları gerekir. En az 1,5 kilometre yürüyeceğiz ondan sonra geçide gideceğiz. Biz karşıdaki hastaneye gitmek zorundayız. Vatandaşın canı bu kadar ucuz mu? Gerekirse bakanlığa kadar çıkacağım. Kamera kayıtlarında da var. Kırmızı ışıkta geçiyor ve direkt vuruyor. Şeritte yayaya hak tanıması gerekir. Neden sahipsiz kalıyoruz? Bu hiçbir ülkede yok. Karşıya helikopterle mi geçeceğiz?” dedi.

Bir süre burada bekleyen grup, daha sonra dağıldı.
Kaynak: İHA