Eğitim Bir-sen Dörtyol Şube Başkanı Aydın'a Ziyaret

Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram TürkoğŸlu, EğŸitim Bir-Sen Dörtyol şžube BaşŸkanı Ahmet Aydın ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

TürkoğŸlu, ziyarette yaptığŸı konuşŸmada, bir ülkenin geleceğŸine yönelik yapılan en büyük yatırımın eğŸitim olduğŸunu belirtti.

LJocukların sadece ailelere teslim edilemeyecek kadar kıymetli olduğŸunu ifade eden TürkoğŸlu, şŸöyle devam etti:
''Ailenin maddi ve kültür seviyesi ne olursa olsun çocuklarımızın tamamı profesyonel eğŸitmenlerin ellerinde sağŸlıklı ve toplumun geleceğŸini şŸekillendirecek, Bilgi ve birikimle donatılmışŸ olarak yetişŸtirmek mecburiyetindeyiz. Ak Parti Hükümetimiz eğŸitimin her kademesinde devrim niteliğŸinde başŸarılara imza atmışŸtır. En başŸta 8 yıllık kesintisiz eğŸitim 12 yıla çıkarılmışŸtır. Milli eğŸitimin bütçesi 6,5 kat, öğŸrencilere verilen burslar ise 10 kat arttırılmışŸtır. 2002 de 7,5 milyar olan Milli EğŸitim BakanlığŸımızın bütçesi 2014 yılında 55,7 milyar liraya ulaşŸmışŸtır. Harçlar kaldırılmışŸ, eğŸitim yardımları yapılmaya başŸlanmışŸtır. ǜniversiteye girişŸteki katsayı farkları kaldırılmışŸtır. İlkokulda okullaşŸma oranı yüzde 99, ortaokulda yüzde 71 ve yüksekokulda okullaşŸma oranı ise yüzde 40' lara ulaşŸmışŸtır''
EğŸitim Bir-Sen Dörtyol şžube BaşŸkanı Ahmet Aydın da ziyaretten duyduğŸu memnuniyeti dile getirerek hiç bir dönemde bu kadar bir okullaşŸma oranı olmadığŸını ve ilçeye yapılan eğŸitim yatırımlarından dolayı emeğŸi geçenlere teşŸekkür etti.
 
Kaynak: AA