Anaç Koyun ve Keçi Desteklemeleri Başlıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ, anaç koyun ve keçi desteklemeleri konusunda besicileri uyardı.


Desteklemelerin 1 Eylül 2013 tarihinde ve öncesinde doğan anaç koyun keçileri için yapılacağını belirten Aldağ, “Ülkemizde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvan hastalıklarıyla mücadele için gerekli olan kayıt sistemlerinin güncel tutulması hedefleniyor. Bakanlığımızca koyun ve keçi yetiştiricileri desteklenmektedir. 2014 yılı zirai desteklemeleri çerçevesinde anaç koyun ve keçi başına 20 TL destekleme ödemesi yapılacak. Koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan, damızlık koyun-keçi yetiştirici birliklerine üye, hayvanları Koyun Keçi Kayıt Sistemi (KKKS) ve Koyun-Keçi Bilgi Sistemine (KKBS) kayıtlı yetiştiricilere, anaç hayvan başına yılda bir defa olmak üzere destekleme ödemesi yapılmaktadır” dedi.

2014 yılı anaç koyun keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen besicilerin Gıda, Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini belirten Aldağ, “ Yetiştiricilerin Koyun Keçi Kayıt Sistemindeki (KKKS) işletme ve hayvan bilgilerini güncellemeleri ve bunu güncellenmiş hayvanlarının kulak numaraların listesi bulunan dilekçe ile birlikte 28 Kasım 2014 tarihine kadar üyesi olduğu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne vermesi gerekmektedir" diye konuştu.

Destekleme ödemesinden 1 Eylül 2013 tarihinde ve öncesinde doğmuş olan anaç koyun-keçilerin yararlandırılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA