Seferihisar’da 'turuncu'Şenlik

Satsuma cinsi mandalinasıyla ün yapan Seferihisar'da geleneksel hale gelen Mandalina Festivali bu yıl coşkuyla kutlandı.


Sakin şehir Seferihisar’da bu yıl 15. kez düzenlenen Mandalina Şenliği, kortej yürüyüşüyle başladı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da, Turuncu Festivale katılırken, birbirinden güzel mandalinaları cep telefonu ile fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Vali Toprak yaptığı açılış konuşmasında, İzmir'in sanayi, turizm ve ticaretin yanı sıra tarım ve hayvancılığıyla da öne çıktığını belirterek, “Dünyanın en kaliteli satsuma mandalinasının yetiştiği Seferihisar'da çiftçilerimizin başarılarını yansıtan, mandalinanın tanıtımını ve dolayısıyla yeni pazarlar oluşturulmasını sağlayan mandalina şenliğidir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da şenliğin gittikçe ivme kazanarak adını ülke dışında duyurmaya başladığını ifade ederken, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de ilçenin büyük bir mandalina bahçesi olduğunu belirterek, festivalin de gerçek anlamda imece usulü ile gerçekleştiğini söyledi.

Katılımcılara mandalina ile Ege Bölgesi’nin ünlü düğün yemeği keşkek ikram edilirken, üreticiler de çeşitli stantlar açtı

Festival kapsamında “En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “Mandalina Kral ve Kraliçesi”, “En İyi Mandalinalı Tatlı Yarışması”, “En Yavaş Bisiklet Sürme”, “En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarımı” gibi yarışmalar da düzenlendi.

Kaynak: İHA