'Sakin Şehir'De Mandalina Şenliği

Mandalina sezonu, Türkiye'nin ilk Cittaslow'u (sakin şŸehir) Seferihisar ilçesinde, bu yıl 15'incisi düzenlenen "mandalina şŸenliğŸi" ile kutlandı.

Satsuma türü mandalinasıyla ünlü ilçede, mandalinanın tanıtımı, üreticilerin desteklenmesi ve teşŸvik edilmesi amacıyla belediye tarafından düzenlenen şŸenlik şžehitler LJeşŸmesi-kapalı pazar yeri arasındaki kortej yürüyüşŸüyle başŸladı.
İzmir Valisi Mustafa Toprak, şŸenliğŸin açılışŸında yaptığŸı konuşŸmada, İzmir'in sanayi, turizm ve ticaretin yanı sıra tarım ve hayvancılığŸıyla da öne çıktığŸını belirterek, şŸenliğŸin bölgenin tanıtımında önemli rol oynadığŸını söyledi.

Kentteki tarım ürünlerinin kalitesi ve çeşŸitliliğŸiyle dikkati çektiğŸini aktaran Toprak, birçok kişŸinin de geçimini tarımla sağŸladığŸını kaydetti.

İzmir BüyükşŸehir Belediye BaşŸkan Vekili Sırrı AydoğŸan da şŸenliğŸin gittikçe ivme kazanarak adını ülke dışŸından duyurmaya başŸladığŸını ifade ederek, "Dünyanın en önemli önemli sorunları çevre, gıda ve istihdam. LJevre sorunu için tüm ülkeler bir araya gelmeli. LJevre gidince gıda da olmaz. Gıda sorunun çaresi üreticiler, topraklarımız. İstihdam sorunum için de Türkiye'nin elinde iki argüman var, turizm, tarım ve hayvancılık. EğŸer milyonlarca dönüm ekilmeyen arazi varsa bu yönetimin sorunu. Türkiye'de boşŸ arazi bırakmamalıyız" diye konuşŸtu.
Seferihisar Belediye BaşŸkanı Tunç Soyer ise ilçenin büyük bir mandalina bahçesi olduğŸunu belirterek, mandalinanın son 50-60 yıldır en önemli en temel zenginlik kaynağŸı olduğŸunu, bu kaynağŸı korumak için çalışŸtıklarını söyledi.

Katılımcılara mandalina ve keşŸkek ikram edilen etkinlik kapsamında üreticiler stant açtı, "En İyi Mandalina YetişŸtiricisi", "2014 Mandalina Kral ve Kraliçesi", "En İyi Mandalinalı Tatlı YarışŸması", "En YavaşŸ Bisiklet Sürme", "En İyi Mandalinalı Hediyelik EşŸya Tasarımı" yarışŸmaları düzenlendi.


 
Kaynak: AA