Pilotların Haberleşme Sistemine Artık Müzik Sesi Karışmayacak

Frekansı bazı uçakların haberleşme sistemine karıştığı için yayınına ara verilen Edirne Polis Radyosu, arızanın giderilmesinin ardından yeniden yayına başladı.

AA muhabirinin Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, 2007'de kurulan Polis Radyosu Edirne Stüdyosu, 90,5 frekansından sabah ve öğleden sonra ikişer saat olmak üzere günde 4 saat yayın yapıyordu.
İlk kurulduğunda frekans gücünün yüksekliği dolayısıyla Bolu civarından bile dinlenebilen radyonun çekim gücü, Yunanistan ve Bulgaristan'daki radyo frekanslarını etkilemesi üzerine bu ülke makamlarının isteği üzerine düşürüldü.
Bu yılın başında antenindeki arıza nedeniyle radyonun frekansının, gücü düşürülmesine rağmen Edirne üzerinden geçen bazı uçakların haberleşme sistemlerini etkilediği belirlendi.
Radyo Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun incelemesinin ardından radyo, 10 Nisan Polis Günü'nde mikrofonunu kapattı.
Antendeki arıza ve sistemlerinin yenilenmesinin ardından Edirne Polis Radyosu, geçen hafta sorunsuz şekilde yeniden yayına başladı.

Kaynak: AA